Αμερικανικές εταιρείες εγκαταλείπουν την NRA μετά το μακελειό στo σχολείο της Φλόριντα

Protestors and demonstrators gather at the Florida state Capitol in Tallahassee, Florida, USA, to protest and call for changes in gun legislation. FILE PHOTO, EPA, COLIN ABBEYProtestors and demonstrators gather at the Florida state Capitol in Tallahassee, Florida, USA, to protest and call for changes in gun legislation. FILE PHOTO, EPA, COLIN ABBEY

Αμερικανικές εταιρείες διέκοψαν τις σχέσεις τους με την Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής (NRA) έπειτα από εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των επιχειρήσεων που συνδέονται με το ισχυρό λόμπι των όπλων μετά το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα.

Στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνονται οι μεγάλες εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων Hertz και Enterprise καθώς και οι ξενοδοχειακές εταιρείες Best Western και Wyndham Hotels, που προσέφεραν εκπτώσεις στα μέλη της NRA.

Ο φόνος 17 ανθρώπων στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas έχει εντείνει τις εκκλήσεις για αυστηρότερους ελέγχους στα όπλα.

Ο ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε πως υποστηρίζει τις εκκλήσεις να αυξηθεί από τα 18 στα 21 χρόνια η ηλικία από την οποία επιτρέπεται να αγοράζει κανείς όπλα.

Ο Σκοτ θεωρούνταν σύμμαχος της NRA και είχε προηγουμένως αντιταχθεί στην αυστηροποίηση των νόμων περί οπλοκατοχής στην Πολιτεία του. Ωστόσο δέχεται αυξανόμενη πίεση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των μαθητών που επέζησαν του μακελειού.

Μετά το φονικό στο Λύκειο, ακτιβιστές επιχείρησαν να ασκήσουν πίεση στην NRA στοχοθετώντας εταιρείες που προσφέρουν εκπτώσεις και άλλα οφέλη στα μέλη της.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ακτιβιστές κατέκλυσαν τις εταιρείες, που συνεργάζονται με την NRA, με σχόλια με το hashtag #BoycottNRA. Ανάμεσα στις εταιρείες που δέχθηκαν πίεση είναι η εταιρεία διανομής FedEx και γιγάντιες εταιρείες της τεχνολογίας όπως η Amazon, που διανέμει τηλεοπτικά προγράμματα της NRA.

24/02/2018 12:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Αμερικανικές εταιρείες εγκαταλείπουν την NRA μετά το μακελειό στo σχολείο της Φλόριντα"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*