«Αγενής» και «κακή τη πίστει» η προειδοποίηση της ΕΕ για κυρώσεις στη Βρετανία, λέει το Λονδίνο




Την αντίδραση του Υπουργού Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις προκάλεσε η πρόβλεψη αναστολής πρόσβασης της Βρετανίας στην ενιαία αγορά κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου σε περίπτωση διαφωνιών με τις Βρυξέλλες, η οποία περιλαμβανόταν στο προσχέδιο της πρότασης της ΕΕ για τους όρους της περιόδου αυτής.

Μιλώντας μετά από συνεδρίαση του μικρού υπουργικού συμβουλίου που καθορίζει τη βρετανική στρατηγική για τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ντέιβις χαρακτήρισε «μη συνετή» κίνηση η δημοσιοποίηση του εγγράφου, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους προτάσεις δε γίνονται καλή τη πίστη. Χαρακτήρισε τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στο έγγραφο «αγενή».

Πρόσθεσε επίσης ότι σκοπός των συνομιλιών είναι «να χτιστεί μια γέφυρα» για τη μετά από το Brexit εποχή, αλλά αντίθετα, όπως σχολίασε, οι Βρυξέλλες συνέταξαν ένα «πολιτικό έγγραφο», κάτι που «δεν είναι σκοπός αυτής της άσκησης».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στο μικρό υπουργικό συμβούλιο είπε ότι έγινε σε «πολύ εποικοδομητικό» κλίμα, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα «ατελή πράγματα» να συζητηθούν περαιτέρω.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο 08/02/2018 20:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: