Σφοδρή επίθεση Γεωργιάδη σε Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο: Άγρια κόντρα με Πολάκη (LIVE)




Ευθεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κυρίας Παπασπύρου και του υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στράφηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρώην υπουργός είπε πως επικεφαλής της σκευωρίας είναι ο πρωθυπουργός και ζήτησε να γίνει άρση απορρήτου των συνομιλιών του υπουργού Δικαιοσύνης για να φανεί εάν ο κύριος Παπαγγελόπουλος συνομιλούσε με την εισαγγελέα Τουλουπάκη πριν την ολοκλήρωση της δικογραφίας.

«Κανείς από εσάς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση μου», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρεται στη δικογραφία.

Ο ίδιος τόνισε πώς αν και δεν έχει συμπάθειες στη συμπολίτευση εκτιμά πως κάποιοι βουλευτές έχουν καθαρή κρίση και θα αντιληφθούν την σκευωρία εναντίον του.

«Θα πρέπει να κοπιάσω στην υπόλοιπη ζωή μου για να φύγει αυτή η σκιά από πάνω μου», είπε ο πρώην υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι διαφωνεί με την πρόταση παραγραφής για το αδίκημα της απιστίας δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι προτίθεται να ζητήσει εγγράφως να δικαστεί και κάλεσε και τον νυν υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουπλή, να πράξει το ίδιο καθώς και το δικό του όνομα υπάρχει στη δικογραφία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε για ακόμα μια φορά «ψευδομάρτυρα» τη γυναίκα που τον κατονομάζει στην κατάθεσή της ως αποδέκτη χρημάτων από τη Novartis προκειμένου να έχει η εταιρεία προνομιακή μεταχείριση.
Ο ίδιος κατέθεσε στοιχεία πως η Novartis είχε τον χαμηλότερο τζίρο από χρήματα του υπουργείου Υγείας επί των ημερών του και κατηγόρησε την εισαγγελέα ότι δεν φρόντισε να ελέγξει τις πληρωμές που είχαν γίνει από το υπουργείο Υγείας επί των ημερών του.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης τον κάλεσε να ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να ελέγξει την επάρκεια της εισαγγελέως που ασχολείται με την υπόθεση.

«Ο κ. Ξανθός έχει ήδη βάλει 14 νέα φάρμακα της Novartis, αναρωτιέμαι ο φιλικός σας Τύπος δεν τα βλέπει αυτά; Και δεν λέω ότι τα πήρε ο κ. Ξανθός. Φαντάζεστε να λέμε ότι τα πήρε ο κάθε υπουργός που βάζει στη λίστα νέα φάρμακα; Θα πεθαίνουν οι ασθενείς στην Ελλάδα γιατί κανείς δεν θα παίρνει την ευθύνη», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κύριος Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι γνώριζε ήδη το περιεχόμενο της δικογραφίας και υποστήριξε πως ο υπουργός Δικαιοσύνηςη μιλούσε εικοσιπέντε φορές την ημέρα την εισαγγελέα κυρία Τουλουπάκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να εξηγήσει πως γίνεται ο Παύλος Πολάκης και ο Πάνος Καμμένος γνώριζαν στοιχεία της δικογραφίας και έκαναν σχετικές αναρτήσεις στα social media προτού φτάσει η δικογραφία στη Βουλή.

Παύλος Πολάκης: Θα το φτάσουμε ως το τέλος γιατί δεν χρωστάμε πουθενά»

«Για πρώτη φορά υπάρχει κυβέρνηση που δεν παρέχει κάλυψη», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Επιχειρώντας να αποδομήσει το βασικό επιχείρημα της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τους πολιτικούς που έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις να κάνουν το ίδιο και για τους γαλάζιους βουλευτές που το 2011 κατέθεσαν ερώτηση στον τότε υπουργό Υγείας κάνοντας λόγο για «πιράνχας» και «κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

«Μηνύστε και τον κ. Σαλμά ο οποίος 26/5/2014 λέει ότι ο κ. Γεωργιάδης με το που ανέλαβε ανέβασε την τιμή σε φάρμακα και άλλα 100 τα έβαλε χωρίς να ρωτήσει κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.
«Βγαίνετε και παινεύεστε ότι το μειώσατε το φάρμακο, τίποτα δεν μειώσατε, μεταφέρατε την αύξηση της δαπάνης στη συμμετοχή των ασθενών», είπε ο κύριος Πολάκης και πρόσθεσε: «Με τις αλλαγές που κάνατε δεν πειράξατε ούτε μισή τρίχα του μηχανισμού που παρήγαγε την υπερτιμολόγηση».

Απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη για την κατηγορία που απηύθυνε εναντίον συγγενούς του αναπληρωτή υπουργού σχετικά με τον θάνατο ενός 4χρονου κοριτσιού ο Παύλος Πολάκης είπε: «Εμείς θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν. Δεν υπάρχει πεδίο συνδιαλλαγής για αυτό έχουν κάποιοι τρομοκρατηθεί για αυτό εκμεταλλεύονται τον θάνατο ενός παιδιού. Αν βρεθεί ένας που να πει ότι σήκωσα το τηλέφωνό μου για αυτή την υπόθεση θα παραιτηθώ από βουλευτής και υπουργός.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: