Ο Τίλερσον έθεσε στον Ερντογάν το δικαίωμα έρευνας της Κύπρου στην ΑΟΖ της αποκάλυψε η Ντόχερτι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε την Πρέσβειρα των ΗΠΑ κα Κάθλιν Ντόχερτι, Λευκωσία 21 Φεβρουαρίου 2018. ΚΥΠΕ ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε την Πρέσβειρα των ΗΠΑ κα Κάθλιν Ντόχερτι, Λευκωσία 21 Φεβρουαρίου 2018. ΚΥΠΕ ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρέσβειρα των ΗΠΑ κα Καθλίν Αν Ντόχερτι. Μετά τη συνάντηση, η κα Ντόχερτι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο για την επανεκλογή του και να διαβιβάσω τα συγχαρητήρια του Λευκού Οίκου στον Πρόεδρο”.

Πρόσθεσε τα εξής:

“Ο Πρόεδρος Τραμπ απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή πρόσφατα και είμαστε πολύ ευτυχείς για τα αποτελέσματα.

Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν περιλαμβανομένου και του θέματος των υδρογονανθράκων και μετέφερα στον Πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ αισθάνονται έντονα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τους πόρους της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης και επαναλάβαμε ότι μας ενδιαφέρουν τα θέματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον, όταν ήταν στην Άγκυρα την περασμένη βδομάδα, έθεσε στους Τούρκους το θέμα.

Έτσι παρακολουθούμε τα γεγονότα και επίσης ενεργούμε για αυτά τα γεγονότα και ευελπιστούμε ότι το θέμα θα επιλυθεί ώστε να προχωρήσουμε και να αρχίσουμε ξανά τις συνομιλίες».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει ανησυχία από πλευράς των Αμερικανών αφού σύντομα αναμένεται η εταιρεία ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ, η κα Ντόχερτι είπε ότι «σήμερα μιλάμε για τα άμεσα θέματα, και θα δούμε τι θα γίνει».

 

Be the first to comment on "Ο Τίλερσον έθεσε στον Ερντογάν το δικαίωμα έρευνας της Κύπρου στην ΑΟΖ της αποκάλυψε η Ντόχερτι"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*