Σύνθετη ονομασία, έναντι όλων, με γεωγραφικό προσδιορισμό «Μακεδονία», τάσσεται ο Θεοδωράκης




Τη θέση τού Ποταμιού στην ψήφιση της διάταξης για τις απεργίες, περιέγραψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Thema 104,6» ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, ώστε να μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι πλήρης η βελτίωση του Τσίπρα, αλλά κινείται και σε αυτό που στο παρελθόν έχουμε κινηθεί. Άρα δεν μπορούμε να πάμε στο “όχι” για το θέμα της απεργίας» είπε.

Εξήγησε ότι με τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πρακτικά απεργία μπορεί να αποφασίζει το 25% των μελών ενός πρωτοβάθμιου σωματείου» υπενθυμίζοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014 επιχείρησαν να φέρουν έναν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο απεργία θα γινόταν αν αποφάσιζε το 51% των εργαζομένων.

Όσον αφορά, πάντως, τις υπόλοιπες διατάξεις είπε ότι στα περισσότερα «Το Ποτάμι» θα πει «όχι».

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων αλλά όχι στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

«Να πάμε στις προηγούμενες αποφάσεις και να δούμε αν θέλουν βελτιώσεις» είπε ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος -όπως είπε «αντί για τη σοβαρή συζήτηση, έχουμε τον Τσίπρα να παίζει πεντόβολα με τον Καμμένο».

Ειδικά για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σχολίασε πως ο Πάνος Καμμένος «είναι πολιτικός αλά καρτ που κοιτάζει την στενή πάρτη του και θυσιάζει τα εθνικά θέματα για το προσωπικό του κέρδος».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη για θέματα πολιτικής. «Μαζεύονται ως σώμα και λένε η Εκκλησία δεν θέλει λύση» παρατήρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνοντας την παραβολή «μπορεί να αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο τι θα πει η εκκλησία;».

Για τη στάση που θα κρατήσει μετά τις εκλογές το Κίνημα Αλλαγής ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «το Ποτάμι λέει πέντε πράγματα, το ΠΑΣΟΚ λέει άλλα πέντε. Θα βρούμε τα πέντε σημαντικά και συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν τη χώρα για να προχωρήσουμε. Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνούμε σε όλα με τη ΝΔ, γιατί παραμένει ένα πολύ συντηρητικό κόμμα, όμως επείγει να λύσουμε προβλήματα. Το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί σε πέντε πράγματα και οι κινήσεις μετά τις εκλογές θα γίνουν επί τη βάσει αυτών των πραγμάτων».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

12/01/2018 11:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: