«Προβληματισμός» Στέιτ Ντιπάρτμεντ για «καταστολή» της αντιπολίτευσης στη Ρωσία




Τον «προβληματισμό» των ΗΠΑ για «τις προσπάθειες των ρωσικών αρχών να καταπνίξουν την αντιπολίτευση», εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Γαλλικό Πρακτορείο έπειτα την προσωρινή σύλληψη του αντιπολιτευόμενου ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι.

«Οι πολιτικοί ηγέτες που έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους δεν φοβούνται τους διαφωνούντες και δεν αισθάνονται την ανάγκη να χρησιμοποιούν καταχρηστικά τις δυνάμεις ασφαλείας για να αποτρέψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να συλλαμβάνουν πολιτικούς αντιπάλους», δήλωσε η Χέδερ Νάουερτ.

«Οι Ρώσοι, όπως κάθε λαός, αξίζουν μια κυβέρνηση που στηρίζει τον ανοικτό ανταγωνισμό μεταξύ ιδεών, μια διακυβέρνηση με διαφάνεια» και τη «δυνατότητα να ασκεί ο καθένας τα δικαιώματά του χωρίς το φόβο της καταστολής», πρόσθεσε.

«Παροτρύνουμε τη ρωσική κυβέρνηση να παράσχει ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα πολιτικά κόμματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία», κατέληξε η Νάουερτ.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή τον 41χρονο Ναβάλνι και στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο, έπειτα από παρουσία του σε συλλαλητήριο στη Μόσχα που καλούσε σε αποχή από τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, στις οποίες, όπως είπε, θα γίνει νοθεία.

Στον Ναβάλνι έχει απαγορευτεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές εξαιτίας μιας «κατασκευασμένης», σύμφωνα με τον ίδιο, καταδίκης του σε φυλάκιση με αναστολή.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

29/01/2018 22:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: