Ο Σιζόπουλος καλεί τον κυπριακό λαό να στηρίξει Νικόλα στις εκλογές, για την αλλαγή




Καθοριστικής σημασίας για την παραπέρα πορεία της πατρίδας και του λαού αποτελούν οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σημειώνοντας πως είναι στο χέρι του λαού να πετύχουν την αλλαγή ψηφίζοντας Νικόλα Παπαδόπουλο.

Στη δήλωση του για τις εκλογές της Κυριακής, είπε πως ο επόμενος Πρόεδρος επιφορτίζεται με σοβαρότατες ευθύνες που έχουν σχέση τόσο με τη διαχείριση του Κυπριακού όσο και με τα θέματα κοινωνικής και οικονομικής προστασίας όλων όσων έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Πρόσθεσε πως οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, και διερωτήθηκε κατά πόσον μπορεί ο λαός να εμπιστευτεί έναν Πρόεδρο «ο οποίος αποδέχθηκε να προχωρήσει σε κούρεμα των καταθέσεων και πέντε χρόνια τώρα προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του μέσα από την παραπληροφόρηση του λαού», και ο οποίος, «δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με αξιώσεις το εθνικό μας θέμα».

Επίσης, διερωτήθηκε αν μπορεί ο λαός να εμπιστευτεί έναν Πρόεδρο που, «πέρα των επικινδύνων υποχωρήσεων στις οποίες έχει προβεί, οι δημόσιες τοποθετήσεις του δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά, όπως οι δηλώσεις του για το Μακεδονικό, το ότι η εισβολή έχει ξεχαστεί, ότι το ψευδοκράτος έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ότι οι έποικοι, απότοκο της παράνομης εισβολής, της συνεχιζόμενης κατοχής και της μεθοδευμένης προσπάθειας της Τουρκίας για δημογραφική αλλοίωση των Κυπρίων, είναι όπως τις Φιλιππινέζες, ότι η Τουρκία είναι αδερφή χώρα».

Από την άλλη, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, διερωτήθηκε αν μπορεί ο λαός να εμπιστευθεί τον κ. Μαλά «ο οποίος ως Υπουργός της κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια έλαβε μέρος στις περισσότερες από τις επικίνδυνες πολιτικές αποφάσεις που λήφθηκαν το 2011-2012 και οι οποίες οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή της πατρίδας». Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Μαλάς «δεν διαθέτει την ανάλογη πολιτική εμπειρία για να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της πατρίδας αφού όπως ο ίδιος δηλώνει θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική όπως και ο Νίκος Αναστασιάδης στο Κυπριακό».

Ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον υποψήφιο των Δυνάμεων της Αλλαγής, τον Νικόλα Παπαδόπουλο, «για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε το Κυπριακό σε μια νέα πορεία εθνικής αξιοπρέπειας που να διασφαλίζει και να ενισχύει την Κυπριακή Δημοκρατία και τη διεκδίκηση λύσης δημοκρατικής και βιώσιμης, ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να καταστεί ένα φυσιολογικό κράτος όπως όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/01/2018 15:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: