Νέες βολές Σκουρλέτη εναντίον Καμμένου: Λάθος η θέση του για το Σκοπιανό, να την αλλάξει




Δεν πέρασαν εικοσιτέσσερις ώρες και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης άσκησε ξανά δριμεία κριτική για τη θέση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα η θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ για την ονομασία ειναι λάθος, όπως λάθος ειναι και η άποψη του για δημοψήφισμα γιατί δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με αυτούς τους όρους.

Τόνισε μάλιστα  οτι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κύριος Καμμένος οφείλει να υπερασπιστεί την κυβερνητική θέση.

Ο κύριος Σκουρλέτης επέμεινε και στην άποψη του ότι οι κινήσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ πρέπει να είναι πιο προσεκτικές  υποστηρίζοντας ότι το θέμα της FYROM δεν είναι από τα ζητήματα της καθημερινότητας, και απαιτείται η μέγιστη υπευθυνότητα.

Χαρακτήρισε λάθος την συμμετοχή των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο συλλαλητήριο, και χαρακτήρισε «πολλαπλά» τα λάθη του συγκυβερνώντος κόμματος στο ζήτημα των Σκοπίων.

Στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε πως σε περίπτωση που οι κυβερνητικές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια καταλήξουν σε λύση, τότε ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στη Βουλή, αρνούμενος όμως πως τυχόν καταψήφιση της κυβερνητικής θέσης από τους ΑΝΕΛ θα σημαίνει πως δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Σχετικά με το στόχο των διαπραγματεύσεων, σημείωσε πως δεν πρέπει «να τεθούν με κανέναν τρόπο ζητήματα αλυτρωτισμού», συμπληρώνοντας πως «με βάση αυτή την κατεύθυνση θα διασφαλίσουμε την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Χαρακτήρισε «ευκαιρία» την παρουσία της παρούσας κυβέρνησης των Σκοπίων, για τη λύση του ζητήματος και είπε πως «ο καθένας θα κριθεί για την ψήφο του», όταν η πρόταση που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις, θα έρθει στη Βουλή προς ψηφοφορία.

«Η κυβέρνηση πέφτει όταν χάσει τη δεδηλωμένη», είπε, ευχόμενος «οι τοποθετήσεις Καμμένου και άλλων, να μην μπλοκάρουν τη λύση».

Δημήτρης Καμμένος: δεν θα υπάρξει άμεσα λύση στο Σκοπιανό
Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, απαντώντας στον Υπουργό Εσωτερικών, επίσης μέσω του Καλημέρα Ελλάδα, ζήτησε να μην γίνονται «εχθρικές δηλώσεις από τον ένα προς τον άλλον», τονίζοντας πως «οι θέσεις των ΑΝΕΛ είναι σαφείς εδώ και χρόνια».

Επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα πέντε ονόματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς, όπως είπε, «έχουν αλυτρωτικές τάσεις».

«Θέλουμε ο Πρωθυπουργός να έχει καλές διαπραγματεύσεις και είμαι σίγουρος ότι δε θα αφήσει να υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις», είπε εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει άμεσα λύση» στο ζήτημα του Σκοπιανού.

Ο Βασίλης Κικίλιας, από την πλευρά του, δήλωσε από το στούντιο του Καλημέρα Ελλάδα ότι θα πάει στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται να γίνει στην Αθήνα για το Σκοπιανό και κληθείς να απαντήσει αν η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, καθώς όπως είπε, «ούτε η κυβέρνηση έχει σαφή θέση».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: