Μνημόνια συνεργασίας υπογράφουν Κύπρος και Ελλάδα στο περιθώριο της νέας τριμερούς




Τρία μνημόνια συνεργασίας για ναυτιλιακά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα αναμένεται να υπογραφούν μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, την ερχόμενη Τρίτη στη Λευκωσία.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στη Λευκωσία από τέσσερις Υπουργούς και συγκεκριμένα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Η ελληνική αποστολή αναμένεται να φτάσει το πρωί της Τρίτης στη Λάρνακα και θα προηγηθεί της ιορδανικής αποστολής, της οποίας θα ηγείται ο Βασιλιάς Αμπτνάλα ο Β’.

Θα ακολουθήσουν επαφές σε διμερές επίπεδο, διαβουλεύσεις και γεύμα εργασίας, ενώ θα εκδοθεί και η Κοινή Διακήρυξη της συνάντησης.

Οι δηλώσεις των τριών ηγετών, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ είναι προγραμματισμένες για τις 2μμ.

Η αναχώρηση της ελληνικής αποστολής αναμένεται να πραγματοποιηθεί νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/01/2018 10:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: