Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη: H Ρωμιοσύνη της Πόλεως αντέχει και συνεχίζει εμπρός




Με πατρικούς λόγους, γεμάτους ελπίδα για το μέλλον της Ρωμιοσύνης, απευθύνθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές Πανεπιστημίων και σε εργαζόμενους νέους από την Ομογένεια, αλλά και από την Ελλάδα που ζουν στην Πόλη.

Η ομιλία του έγινε στο πλαίσιο Πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης που διοργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, χθες το απόγευμα, στην Αστική Σχολή Γαλατά.

Σε ανακοίνωσή του, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρει πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε ομιλία του είπε πως «ανέτειλε μία περίοδος, κατά την οποία καλούμεθα να πράξουμε και πάλι εμείς που είμαστε στο Φανάρι, το πανίερον χρέος, να φέρουμε το παρελθόν ως ουσία στο παρόν «και να εξυφάνουμε το ένδυμά του διά το μέλλον».

Είμαστε εδώ, στην Πόλη των Πατέρων μας, στην Κωνσταντινούπολη, γηγενείς, ένδημοι και όχι απόδημοι, και τηρούμε με ευλάβεια τα έθιμα που μας κληροδότησαν οι γενιές πριν από εμάς, συνέχισε προσθέτοντας ότι τηρούμε τα έθιμά μας όχι με εθισμό, αλλά με ήθος, όχι από ανάγκη να δηλώσουμε την ύπαρξη μας αλλά για να κηρύξουμε ότι η Ρωμιοσύνη της Πόλης αντέχει και συνεχίζει μπροστά.

Αντικρίζοντας τους «βλαστούς της Ομογένειας», όπως χαρακτήρισε τις νέες και τους νέους, ο Πατριάρχης εξέφρασε τη συγκίνησή του.

«Ο λόγος του Πατριάρχου σας», σημείωσε την ομιλία του, «δεν είναι χωρίς ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον της Ρωμιοσύνης της Πόλης, της Ίμβρου, της Τενέδου και της όπου γης, δεν στερείται ελπίδας και αισιοδοξίας, διότι είναι λόγος Χριστού, είναι Θεού λόγος, είναι φωνή από τα έγκατα της Ιστορίας της Πόλεώς μας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πατριάρχης ευλόγησε με τη Χάρη του προς το Βάπτισμα Ιησού Χριστού, όλη την απανταχού Ρωμαίηκην νεότητα, ώστε να αυξάνεται διαρκώς, βαθαίνοντας τις ρίζες της στο μεγαλείο της αυθεντικής παράδοσης και επεκτείνοντας τα όνειρά της στο μέλλον που της ανήκει.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: