Είναι προκλητικό ο Καρογιάν να επιτίθεται στα συλλογικά όργανα του κόμματος, λέει το ΔΗΚΟ




Το ΔΗΚΟ, σε απάντησή του σε σημερινή γραπτή δήλωση του τέως Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριου Καρογιάν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πως “είναι προκλητικό το γεγονός ότι, αντί ο κ. Καρογιάν να σεβαστεί τον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος και τις εκατοντάδες στελέχη του που έδωσαν με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό τη μάχη των προεδρικών εκλογών, προτίμησε να επιτεθεί στα συλλογικά όργανα του Κόμματος που εφαρμόζουν το Καταστατικό”.

Γεγονός παραμένει, σημειώνεται, ότι “ο κ. Καρογιάν παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή παραβίασε την απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές και εργάστηκε ενάντια στην υποψηφιότητα του Προέδρου του Κόμματος, υπονομεύοντας τον αγώνα του κόσμου του Δημοκρατικού Κόμματος”.

Η δήλωση Καρογιάν

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ προφανώς αποφεύγει να απαντήσει στα πώς και τα γιατί της αποδοκιμασίας της και αναζητά τους αποδιοπομπαίους τράγους, στους οποίους θα φορτώσει τις δικές της ευθύνες, αναφέρει σε σημερινή γραπτή δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν.

Λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση της κορυφαίας πολιτικής και πολιτειακής διαδικασίας, το ενδιαφέρον και η προσοχή των πολιτών, σημειώνει, θα πρέπει να είναι στραμμένη προς την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, τόσο στη διαχείριση του κυπριακού προβλήματος όσο και στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

“Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, με εκπληκτική ταχύτητα και για προφανείς λόγους, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής και επιδεικνύοντας παντελή έλλειψη ευθιξίας, αντί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Πρόεδρος του κόμματος τέθηκε εκτός της μάχης του 2ου γύρου των προεδρικών εκλογών, πεισματικά επιμένει στην γνώριμη της εσωστρέφεια και στην εκκαθάριση εσωκομματικών λογαριασμών”, προσθέτει, σημειώνοντας ότι είναι “δικαίωμά τους”.

Στο παρόν στάδιο, αναφέρει ο κ. Καρογιάν, δεν προτίθεμαι να δώσω συνέχεια στα μικροπολιτικά παίγνια της ηγεσίας του ΔΗΚΟ. “Αμέσως, μετά τις εκλογές θα υπάρχει όλος ο απαραίτητος χρόνος για να συζητηθούν τα πεπραγμένα και τα αποτελέσματα της στρατηγικής, της πολιτικής και της τακτικής τους, που οδήγησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια χιλιάδες μέλη, φίλους και οπαδούς του κόμματος να αποστασιοποιηθούν και έφεραν ένα ιστορικό κόμμα σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση – από ρυθμιστή και πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων σε κόμμα διαμαρτυρίας”, συμπληρώνει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 31/01/2018 14:40

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: