Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη για υπόσκαψη του Συνεργατισμού από εκλογικό επιτελείο υποψήφιου Προέδρου, οι θετικές ενδείξεις για κοίτασμα στο γεωτρητικό στόχο «Καλυψώ», οι προεδρικές εκλογές και τα τελικά μηνύματα των υποψήφιων Προέδρων προς τους πολίτες, η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, το τελεσίγραφο της Αγκυρας προς την Ουάσινγκτον και η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, είναι τα θέματα που προβάλλονται στις σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο «Σκοτώνουν τον Συνεργατισμό», γράφει, στο κύριο της θέμα, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατήγγειλε ότι πίσω από τις φήμες και την υπόσκαψη του Συνεργατισμού κρύβεται επιτελείο και σύμβουλος υποψηφίου Προέδρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καθαρά για προεκλογικές σκοπιμότητες αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και υποψήφιοι πρόεδροι στη δήλωση του Προέδρου για την ονομασία των Σκοπίων. Αλλού γράφει για ενθαρρυντικά νέα από την «Καλυψώ».

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Έρχονται καλά νέα από την ‘Καλυψώ’», γράφει στο κύριο του θέμα πως ο Πρόεδρος μίλησε χθες για πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα από τον γεωτρητικό στόχο Καλυψώ και ότι σε 2-3 μέρες θα ξεκαθαρίσει αν όντως υπάρχει κοίτασμα στον γεωτρητικό στόχο. Αλλού γράφει ότι Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος υπόσχονται ετήσια αποζημίωση σε ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα ανάλογα με την αξία της περιουσίας τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το επιτελείο Παπαδόπουλου βάζει πίεση στον Λιλλήκα.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Σήμανε γενικός συναγερμός», πως σήμερα τα μεσάνυχτα πέφτει η αυλαία της προεκλογικής με τους υποψηφίους να απευθύνουν το τελικό μήνυμά τους προς το εκλογικό σώμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ενδείξεις για κοίτασμα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρες όσο προχωρούν προς ολοκλήρωση οι εργασίες στον στόχο «Καλυψώ». Αλλού γράφει ότι τοποθετείται τζάμι για προστασία των θυμάτων που καλούνται να αναγνωρίσουν τους θύτες τους.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Νέα σελίδα για τον τόπο με Σταύρο Μαλά» γράφει στο κύριο της θέμα πως νέα σελίδα για τον τόπο και τον λαό μας ανοίγει ο Σταύρος Μαλάς, αν η κοινωνία τον εμπιστευθεί. Αλλού γράφει ότι οι Κύπριοι δουλεύουν περισσότερες ώρες από τους εργαζόμενους σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά αμείβονται με πιο χαμηλούς μισθούς. Αλλού γράφει για μπάχαλο με τις εξετάσεις πρόσβασης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Η Τουρκία εκδίδει τελεσίγραφο προς τις ΗΠΑ», γράφει ότι η Τουρκία απαιτεί από την Ουάσινγκτον να τερματίσει την υποστήριξή της προς τους Κούρδους του YPG αλλιώς θα έρθει αντιμέτωπη με τις τουρκικές δυνάμεις στο συριακό έδαφος. Αλλού γράφει ότι βρέθηκαν οστά στην Αθαλάσσα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μητέρα απειλεί να παραδώσει το παιδί της που πάσχει από αυτισμό στο κράτος αφού τις περιέκοψαν το επίδομα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Ο κυρίαρχος λαός έχει τώρα τον λόγο», πως οι 13ες Προεδρικές Εκλογές στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται τώρα επί θύραις και προβάλλει το πανόραμα όλων των προεδρικών εκλογών. Αλλού γράφει για τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και τα εκλογικά κέντρα. Σε άλλο θέμα γράφει για τις ιστορίες αγάπης των υποψήφιων προεδρικών ζευγαριών.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» αναφέρει, στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Ψηφίζουμε Σταύρο Μαλά», γράφει ότι η εντιμότητα και η ακεραιότητα του Σταύρου Μαλά αποτελούν εχέγγυα για τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια του κράτους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ίδια μυαλά και ίδιες φασιστικές πρακτικές ακολουθούν οι ακροδεξιοί ένθεν κι ένθεν της διαχωριστικής γραμμής. Αλλού γράφει ότι με υπεράκτιο σταθμό την Κύπρο εκατοντάδες εκατομμύρια κάνουν φτερά με προορισμό τις επιχειρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» στο κύριό του θέμα με τίτλο «Μόνο ο Νικόλας μπορεί», προβάλλει μήνυμα του υποψήφιου Προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου στους πολίτες δύο ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «ντροπιαστική και αντεθνική δήλωση του Αναστασιάδη για το σκοπιανό». Αλλού γράφει ότι οι θέσεις του Σταύρου Μαλά και του Άντρου Κυπριανού αποτελούν κίνδυνο για την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/01/2018 07:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: