Η εμμονή Μητσοτάκη με το άσυλο παίρνει μορφή πολιτικού “αυτισμού”, λέει το υπουργείο Παιδείας




Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού, αναφέρει το υπ. Παιδείας απαντώντας στον Κυρ. Μητσοτάκη για τους μικροπωλητές έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιo.

Την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι νέες, δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή αυτή τη φορά την παρουσία των μικροπωλητών έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην οδό Πατησίων.

Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε νωρίτερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ΟΠΑ και σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημόσιου χώρου». Δεσμεύθηκε δε, για μία ακόμη φορά, για την αλλαγή του πλαισίου του ασύλου.

«Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου πανεπιστημίου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, για να λάβει απάντηση από το υπουργείο ότι «τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο».

«Ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει, ούτε από την οδό Πατησίων, ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές», αναφέρει το υπουργείο και σε έντονο τόνο προσθέτει: «Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει…».

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

31/01/2018 18:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθηνά Καστρινάκη
Aθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: