Γκρέκο μασκαρά! Τα διεθνή παιχνίδια παίζονται με τον ίδιο τρόπο. Η Ελληνική ψυχή απλά… δεν παίζεται!




Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

Το “άθροισμα” της διεθνούς πολιτικής “εξίσωσης” είναι το κέρδος (οικονομικό και/ή πολιτικό). Το άθροισμα των αναγκών κάθε πολίτη, του κάθε λαού, είναι η “επιβίωση”, η “ευημερία”, η “ασφάλεια” και η “περηφάνια” του!

Τι από τα πιο πάνω “λείπει” από τον μέσο Έλληνα αλλά και τον μέσο Κύπριο (ίσως σε μικρότερο βαθμό); Δυστυχώς, για πολλούς συμπατριώτες μας, όλα.

Γιατί όμως;

Διεθνή παιχνίδια: Τα “ερωτήματα” και οι “κανόνες” των ξένων είναι πάντα τα ίδια. Π.χ.:

  • 1) Τι θα κερδίσω αν πιέσω την Ελλάδα να αποδεχτεί μια σύνθετη ονομασία για το Μακεδονικό;
  • 2) Τι θα κερδίσω αν “πνίξω” τους Ελληνοκύπριους να αποδεχτούν το σχέδιο “μου” δίνοντας τους μια “ελκυστική” ονομασία – “περιτύλιγμα (π.χ. “Σχέδιο Ανάν” ή “Πλαίσιο Γκουτέρες”);

Με άξονες τα πιο πάνω (οι ξένοι) αρχίζουν το “μαστίγωμα” στους πολιτικούς μας και οι πολιτικοί μας (δυστυχώς συχνά), αρχίζουν και αυτοί με τη σειρά τους το “μαστίγωμα” προς τον κόσμο:

  • Π.χ. για Ελλάδα:

Θα δεχτείτε για τα Σκόπια ένα από τα “Άνω” – “Κάτω” ονόματα (όλα, έχοντας ως συνθετικό την λέξη Μακεδονία). Και οι πολιτικοί μας, ελλείψει μιας κοινής γραμμής, μιας κοινής, εθνικής, ωφέλιμης στρατηγικής (βλέπε Τουρκία), αρχίζουν το αλαλούμ και το παλαρήρημα μεταξύ τους, “κουρδίζοντας” παράλληλα τον κόσμο να “αφουγκραστεί” τις λαϊκίστικες ατάκες τους. Παράλληλα, δρουν ως οι πυρήνες των Τούρκων, των Αμερικανών, κ.λπ. “συμμάχων”, πατώντας με μαθηματική ακρίβεια την πεπονόφλουδα τους. “Αυτοί” (οι ξένοι) γνωρίζουν πολύ καλά την συνήθεια μας, το χούι μας να “μιλάμε για να μιλάμε” χάνοντας πολύτιμο χρόνο (δηλαδή αποκλείεται πίσω από τα Σκόπια να κρύβονται οι Τούρκοι;).

Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρηθεί η λέξη “αρνιά”, όπως μάθαμε να χαρακτηρίζουμε τους Έλληνες και Κύπριους ψηφοφόρους-πολίτες μιας και στις δύσκολες ώρες, οτιδήποτε άλλο από αρνιά φάνηκαν να είναι (σε αντίθεση με αρκετούς πολιτικούς άρχοντες)!

  • Π.χ. για Κύπρο:

Θα δεχτείτε δυο ίσες “Πολιτείες” μέσα στην λιλλιπούτεια γη (της οποίας το μέγιστο μήκος δεν ξεπερνά τα 240 χιλιόμετρα!) και το νέο “σύνταγμα” σας θα έχει “ίση” μειονότητα και θα δεχτείτε και τους Τούρκους έποικους. Και την ίδια στιγμή μας λένε πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα καταλυθεί! (Σωστά, κι εγώ είμαι οδηγός διαστημικού λεωφορείου στην Νάσα). Ο καθένας μας φυσικά μπορεί να καταλάβει (εκτός από όλους αυτούς που μας θεωρούν πανίβλακες) ότι με ένα “όχι”-βέτο της ίσης μειονότητας θα παραλύουμε. Εδώ έχει παραλύσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις ΗΠΑ (μετά την αποτυχία να περάσει το νομοσχέδιο για έγκριση του προυπολογισμού!), εμείς οι λιλλιπούτειοι θα ξεφύγουμε;

Πάμε τώρα στον απλό πολίτη, τον ίδιο τον λαό που “πρέπει” να υπομένει τις “διαταγές”. Σε καιρούς που αγωνίζεται να επιβιώσει, πώς μπορεί να αντεπεξέλθει και να αντιδράσει και κυρίως, πώς μπορεί να νιώσει ασφαλής; Πώς μπορεί να ευημερήσει και να κρατήσει την περηφάνια του μέσα από όλο αυτό τον ψυχολογικό εκβιασμό, μέσα και έξω από τη γη του;

Κι όμως γίνεται γιατί είναι Έλληνας, το έχει στο DNA του, “είναι βγαλμένος μέσα από τα κόκκαλα του”. Εκεί που τον πιέζεις, εκεί που λες “μόνο με θαύμα θα γυρίσει το ματς”, εκεί που λες “αποκλείεται”, εκεί που λες “ούτε να το φανταστείς, σε πάω και ένα στοίχημα ότι θες”, φαντάζει ξανά μπροστά σου, καμαρωτός, γελαστός και σου λέει: “Ήρθα”! Και να’ σου αυτοί οι ξένοι να μένουν βάλσαμο (πάλι)!

Ήρθα!

Κάπως έτσι έγινε και με το συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο. Κάπως έτσι θα γίνει και στο Σύνταγμα. Κάπως έτσι θα γίνει και στο Προεδρικό στην Κύπρο. Οι ξένοι τα κάνουν όλα “σωστά”, εκτός από ένα πράγμα: Δεν κατάφεραν ποτέ να μετρήσουν και να “προβλέψουν” τον Έλληνα, ούτε και πρόκειται ποτέ. Κάθε φορά “θεωρούν” πως τον γονατούν και κάθε φορά, αυτός ο μπαγάσας τους κτυπά την πόρτα και τους λέει αυτο το μαγικό: “Ήρθα”!

Αχ βρε Γκρέκο μασκαρά! Καλώς να ορίζεις πάντα!

Τα διεθνή παιχνίδια παίζονται με τον ίδιο τρόπο. Η Ελληνική ψυχή απλά… δεν παίζεται! Και αν κάποιοι προσπαθούν να “εξαργυρώσουν” την μαγκιά του Έλληνα ως δική τους επιτυχία, αν ο όποιος κουζουλός (η αγαπημένη λέξη του φίλου Μιχάλη Ιγνατίου) πιστεύει πως αυτός ο Έλληνας χαλιναγωγείται από τις δικές του “ενέργειες”, καλά κάνει να προετοιμαστεί καλά, γιατί με τέτοια μυαλά, ο Έλληνας θα του πει και αυτού:

“Ήρθα – Φεύγεις”!

Υ.Γ.1. Η ομορφιά του Έλληνα είναι η πατρίδα του. Η ομορφιά του Έλληνα είναι η φιλοξενία του, η μαγκιά του, η έξω καρδιά του. Λατρεύει την πατρίδα του, σέβεται τις άλλες πατρίδες και ξέρει πως δεν έχει ανάγκη να πατήσει σε “ξένα” πτώματα για να επιβιώσει. Αυτή είναι και η μεγάλη του περηφάνια. Ελληνισμός και εθνικισμός δεν συμβαδίζουν και ούτε θα συμβαδίσουν ποτέ. Η μάνα της Δημοκρατίας γεννήθηκε χωρίς ημερομηνία θανάτου!

Υ.Γ. 2. Κύριοι πολιτικοί, ο Έλληνας δεν σας ακούει. Αν όντως τον θέλετε δίπλα σας, ακούστε την ψυχή του που “φωνάζει”!

  • Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
    (Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
    Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων.
    Συντάκτης ikypros.com και LA Voice
    https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: