“Πόλεμος” Μαξίμου-Ν.Δ. για το Σκοπιανό: Βίντεο και παλιά κείμενα τα …”πυρομαχικά” τους




Αναψε για τα καλά ο πόλεμος μεταξύ Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό . Μετά τις επιθέσεις της ΝΔ για “διαπραγματεύσεις εν κρυπτώ”  και τις απαντήσεις  για “διγλωσσία κι ανευθυνοτητα” απο την κυβέρνηση, η διαμάχη πέρασε σε αλλο επίπεδο.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού διένειμε βίντεο απο το 2008 σύμφωνα με το οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να συμφωνεί με την ονομασία “Νέα Μακεδονία” για την πΓΔΜ. Η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας σε bloggers του διαδικτύου που την είχαν επισκέφθει τότε στο υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να λέει οτι μια συνθετη ονομασία που δηλώνει  γεωγραφικό προσδιορισμό για τον όρο “Μακεδονία” θα μπορούσε να γινει αποδεκτη. Φέρνει μαλιστα ως παράδειγνμα την ονομασία “Νέα Μακεδονία”

Το Μέγαρο Μαξίμου που διένειμε το βίντεο απήυθυνε το εξής ερώτημα:

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο, η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;» αναφέρει η ανακοίνωση και παραπέμπει σε βίντεο στο οποίο η κ. Μπακογιάννη ως υπουργός Εξωτερικών αναφέρει, πως το όνομα «Νέα Μακεδονία» θα μπορούσε να είναι, εν μέρει, γεωγραφικός προσδιορισμός

Το σχετικό βίντεο

 

 

Απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην απάντηση της η Νέα Δημοκρατια αναφέρει οτι οι δηλώσεις έγιναν πριν απο δέκα χρόνια που η συγκυρία ήταν διαφορετιοκή, επισημαίνει την διαφορετική θέση του κυρίου Καμμένου και τέλος επισημαίνει δήλωση στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπερ της δυνατότητας των Σκοπίων να διατηρήσουν τη συνταγματική τους ονομασία

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξης:

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του. Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών σας της Κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: