Στους τέσσερις αυξήθηκαν οι νεκροί από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο Μιλάνο (βίντεο)




Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εκ των οποίων οι τρεις φέρεται ότι είναι γυναίκες, και δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά από τον εκτροχιασμό τραίνου έξω από το Μιλάνο, σήμερα το πρωί, λίγο πριν από τις επτά τοπική ώρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Στο τραίνο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι που μετέβαιναν από την πόλη Κρεμόνα στο Μιλάνο για να εργασθούν. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο εκτροχιασμός είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκε από πρόβλημα στις ράγες, οι οποίες μετακινήθηκαν ελαφρά, όπως συμβαίνει, (υπό τον έλεγχο ηλεκτρονικού συστήματος) όταν πρέπει να περάσει μια δεύτερη αμαξοστοιχία.

Σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων από το Μιλάνο, εκτροχιάστηκαν δυο κεντρικά βαγόνια του τραίνου και οι πυροσβέστες, μαζί με καραμπινιέρους και αστυνομικούς, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα, για να απεγκλωβίσουν τους τελευταίους τραυματίες.

Η εισαγγελία του Μιλάνου άρχισε έρευνα, επίσης, για σιδηροδρομικό δυστύχημα λόγω δολιοφθοράς.

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Ferrovie dello Stato ανακοίνωσε ότι περιφερειακή αμαξοστοιχία της Trenord εκτροχιάστηκε στον σταθμό του Πιαλτέλο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Μιλάνο. Ωστόσο η εταιρεία δεν διευκρίνισε σχετικά με τις απώλειες από το δυστύχημα.

“Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι από τρεις ως πέντε βάσει των στοιχείων που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής”, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα RaiNews24 και SkyTG24 μετέδωσαν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σοβαρά, επικαλούμενα αξιωματούχο των σωστικών συνεργείων.

Οι εικόνες που μετέδωσαν δείχνουν τους πυροσβέστες να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στα βαγόνια του τρένου.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ του Μιλάνου και της κοντινής του πόλης Μπρέσια διακόπηκαν μετά το δυστύχημα, προσθέτει επίσης η Ferrovie dello Stato στην ανακοίνωσή της.

Η Trenord αποτελεί κοινό εγχείρημα δύο εταιρειών, της Ferrovie Nord Milano (FNM) και μιας μονάδας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων Gruppo Ferrovie dello Stato.

Η FNM επιβεβαίωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στο Πιαλτέλο και ότι ο πρόεδρός της Αντρέα Γκιμπέλι μεταβαίνει στον τόπο του δυστυχήματος. Ωστόσο η FNM δεν διευκρινίζει σχετικά με τις απώλειες από το δυστύχημα στη σχετική ανακοίνωσή της.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

25/01/2018 12:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: