Απρόσκοπτη η λειτουργία των δημοτικών ραδιοσταθμών, λέει ο Παππάς- Να εξαιρεθούν ζητά η ΕΣΗΕΑ




Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, είχε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. Η συνάντηση έγινε με αφορμή το νομοσχέδιο για την ψηφιακή αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών και ειδικότερα σχετικά με το μέλλον των δημοτικών ραδιοσταθμών. Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει με το συγκεκριμένο σχέδιο και να εξαιρέσει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από τη διαδικασία δημοπράτησης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε tweet του ανέφερε ότι από κοινού με τον δήμαρχο Αθηναίων, θα εγγυηθούν την απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και τη μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή.

Σε δελτίο Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων ενημερώνει ότι στην συζήτησή του με τον υπουργό ΨΗΠΤΕ τόνισε πως ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών επιτάσσει τη ρητή εξαίρεσή τους από κάθε διαδικασία δημοπράτησης που προβλέπει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο για το ψηφιακό ραδιόφωνο πλήττει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ

Το νομοσχέδιο για το ψηφιακό ραδιόφωνο πλήττει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της επικράτειας, καθώς τους εξισώνει με τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους αναγκάζει να πάρουν μέρος, προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας, σε δημοπρασία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ σημειώνει επίσης, ότι «η κυβέρνηση με την σχετική διάταξη αγνοεί τις θέσεις των κοινωνικών φορέων, των δημοτικών συμβουλίων, αλλά αναιρεί και τις δικές τις απόψεις, καθώς το 2015 είχε εξαιρέσει από αυτή τη διαδικασία τα δημοτικά ραδιόφωνα, ενώ έχει ήδη εξαιρέσει από τις τηλεοπτικές άδειες τις δημοτικές τηλεοράσεις. Με αυτόν τον τρόπο αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών ραδιοφώνων, ενώ, ταυτόχρονα, καλεί δημοτικές επιχειρήσεις να “τζογάρουν” χρήματα των συμπολιτών μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΕΣΗΕΑ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει με το συγκεκριμένο σχέδιο και να εξαιρέσει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από τη διαδικασία δημοπράτησης.

«Η εξαίρεση που ζητούμε» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «δεν αντιβαίνει το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο και υποστηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και τα σωματεία των εργαζομένων.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα θυμηθεί όσα δήλωνε ως αντιπολίτευση για το θέμα της ΕΡΤ και δεν θα συνδέσει τη διακυβέρνησή της μ΄ ένα νέο “μαύρο” στα δημοτικά ραδιόφωνα όλης της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

12/01/2018
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δ.Βαλαβανίδου
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: