Αντιπαράθεση για τους “οκτώ”: “Τυχοδιωκτισμοί από κυβέρνηση”, λέει η Σπυράκη, απάντηση Τζανακόπουλου




Τις ανησυχίες της για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, εκφράζει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. Η εκπρόσωπος του κόμματος με δήλωση της θεωρεί ότι το θέμα έχει τελεσιδικήσει και ότι η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά.  Προβληματισμό για το ενδεχόμενο έκδοσής τους εξέφρασε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναλυτικά η κυρία Σπυράκη δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.

Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της.

Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.».

Στην κυρία Σπυράκη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

“Η κα Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Η κα Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Η κα Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της.”

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το ενδεχόμενο να υπάρχει σενάριο έκδοσης των “οκτώ” εκτιμά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Ανδρέας Λοβέρδος. Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι  αυτή μπορεί να είναι η λύση που συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου  στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.

02/01/2018 14:33
ΑΠΕ – ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: