Το Κυπριακό συζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός με τον Βρετανό ΥΠΕΞ Τζόνσον στο Λονδίνο




Το Κυπριακό, μαζί με τις εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, ήταν τα θέματα που συζήτησε – μεταξύ άλλων – ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Λονδίνο, όπως ο ίδιος δήλωσε επιστρέφοντας από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σταρ Κίπρις, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, ο Μπόρις Τζόνσον του είπε «ας αναβιώσουμε το Κυπριακό» και ο ίδιος του απάντησε «είναι πολύ αργά για αυτό. Του είπα ότι έγιναν λάθη στο Κυπριακό από την αρχή. Του είπα ότι έκαναν ανοίγματα προς τους Ε/κ ενώ έθεσαν εμπόδια προς τους Τ/κ. Αυτή είναι μια άδικη κατάσταση. Τι θα συζητήσουν; Είπαμε ‘πρώτα να άρουν τα εμπάργκο, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και στη συνέχεια να καθίσουμε και να συζητήσουμε ως ίσοι εταίροι’. Διαφορετικά, δεν τίθεται θέμα αυτό το ζήτημα να λυθεί».

Και αυτό γιατί, όπως είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, η ε/κ πλευρά λέει ότι είναι κράτος και δεν έχει καμία ανάγκη και αν θέλουν (η τουρκική πλευρά) ας πάνε να συζητήσουν μαζί τους. «Είναι δυνατόν μια τέτοια λύση να συμβεί; Όχι δεν είναι», πρόσθεσε ο κ. Γιλντιρίμ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/12/2017 15:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: