Θα τύχουν διαχείρισης τα προβλήματα των εγκλωβισμένων ενόψει και των γιορτών, λέει ο Φωτίου




Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου δήλωσε πως, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχει δώσει οδηγίες ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν οποιαδήποτε προβλήματα που πρέπει να τύχουν διαχείρισης, σε ad hoc βάση, σε συνεργασία με τους κοινοτάρχες των χωριών όπου διαμένουν εγκλωβισμένοι, οι οποίοι επηρεάστηκαν από την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει φορολογία στην ανθρωπιστική βοήθεια, που τους αποστέλλεται από τις ελεύθερες περιοχές.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Φωτίου επανέλαβε πως “η Κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των εγκλωβισμένων μας μετά την απαράδεκτη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος”, υπογραμμίζοντας πως “τα προβλήματα που δημιουργούνται και που είναι αρκετά, δεδομένου μάλιστα ότι αφορούν ηλικιωμένος και μικρά παιδιά, προσπαθούμε με κάθε τρόπο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, να τα επιλύσουμε”.

Πρόσθεσε πως “ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχω δώσει οδηγίες ώστε να δούμε αν προκύπτουν οποιαδήποτε προβλήματα που πρέπει να διαχειριστούμε σε ad hoc βάση, σε συνεργασία με τους κοινοτάρχες”.

Επεσήμανε πως “με τον ίδιο τρόπο επιλύουμε και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την απαράδεκτη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος και για τη λειτουργία των σχολείων του Ριζοκαρπάσου και στη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα”.

Υπογράμμισε πως “η παραμονή των εγκλωβισμένων μας στις πατρογονικές τους τους εστίες και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αποτελούν βασικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής”, και διαβεβαίωσε ότι “η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους στηρίζει με κάθε τρόπο μέχρι τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας”

Τέλος, ευχαρίστησε τους κοινοτάρχες, τα οργανωμένα σύνολα των εγκλωβισμένων και τους ίδιους τους εγκλωβισμένους για τη συνεργασία τους και τη βοήθειά τους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/12/2017 16:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: