Σκληρή γλώσσα για τους χουλιγκανισμούς στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΛ- ΑΠΟΕΛ




Με πολύ σκληρή γλώσσα μίλησε ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, για τα θλιβερά επεισόδια στον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας μεταξύ της ομάδας ΑΕΛ της Λεμεσού και του ΑΠΟΕΛ της Λευκωσίας, ο οποίος έληξε ισόπαλος 0-0.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό ενός ball-boy από αντικείμενο, που έπεσε από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ και από μάχες σώμα με σώμα στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς των δύο ομάδων, όπως επίσης και από την πρωτοφανή απόφαση του διαιτητή Δημήτρη Μασιά να ξαναρχίσει τον αγώνα, μιάμιση ώρα, μετά την προσωρινή διακοπή του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε σε κάποιους, χωρίς να τους κατονομάζει, που δεν επιθυμούν να ληφθούν μέτρα. «Να προβληματιστούν όσοι δεν έχουν πάρει μέτρα. Η κυβέρνηση πρότεινε από το 2014 πακέτο μέτρων γι΄ αντιμετώπιση της βίας, κάποιοι ακόμα και σήμερα δεν επιθυμούν την εφαρμογή αυτών των μέτρων στην ολότητά τους», δήλωσε ο κ. Νικολάου. Επίσης, υπενθύμισε

την κάρτα φιλάθλου αλλά και το θέμα μετακίνησης οπαδών. «Να αναλογιστεί ο καθένας την ευθύνη του. Η ΚΟΠ να επαναξιολογήσει τα μέτρα και να προβληματιστεί. Θα πρέπει να μην επιτρέπει μετακίνηση φιλάθλων. Αυτό που είδαμε χθες, ήταν αίσχος», συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου.

Σήμερα το Τσίρειο στάδιο θύμιζε πεδίο μάχης, αφού οι χούλιγκαν έκαψαν τις τουαλέτες στις κερκίδες, όπου φιλοξενούνται οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, ενώ τεράστιες ζημιές έγιναν και στις κερκίδες των οπαδών της ΑΕΛ. Έριξαν πέτρες εντός του γηπέδου, πλαστικά ποτήρια, γυάλινα μπουκάλια, πυρσούς, κροτίδες, σίδερα, καθίσματα ακόμη και βάρη γυμναστικής. Ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν και σπασμένα γυαλιά με αίματα, από τα όποια φαίνεται ότι κάποιοι τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να τα θρυμματίσουν. Οπαδοί της ΑΕΛ έσπασαν κομμάτια από τα τσιμεντένια σκαλιά των κερκίδων και τα έριξαν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Χριστοδούλου- Τσιγαρή, υπεύθυνο των εγκαταστάσεων του Τσιρείου οι ζημιές ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί. Όπως δήλωσε οι ζημιές είναι και στις δύο κερκίδες, τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική.

«Μετά την ρίψη του αντικειμένου, μάλλον φωτοβολίδα, πάνω στο ball boy ξεκίνησε το μεγάλο κακό. Άρχισαν να σπάζουν τα σκαλοπάτια των κερκίδων, να ρίχνουν μπετά μέσα, έσπασαν ένα αποχωρητήριο μέσα στις τουαλέτες», είπε ο κ. Χριστοδούλου- Τσιγαρής, επισημαίνοντας ότι κάποια από τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως φονικά όπλα είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν εντός του γηπέδου.

Τέλος, ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων του Τσιρείου ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να προβληματίσει την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και να δουν τι πρέπει να γίνει. «Κάποια μέρα θα θρηνήσουμε θύματα», δήλωσε.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε θα εξεταστεί το απόγευμα σε σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων. Στην σύσκεψη θα παρευρίσκονται ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), Κλεάνθης Γεωργιάδης, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας μαζί με τον υπεύθυνο ασφαλείας του γηπέδου. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ πρόκειται να ζητήσει όλο το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Τσιρείου, ώστε να βρεθούν άμεσα οι υπεύθυνοι των επεισοδίων και να γίνουν συλλήψεις το γρηγορότερο δυνατόν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

12/12/2017 17:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
του Α. Βικέτου
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: