«Ο ΜακΛιν είναι… βιονικός» λέει ο Κώστας Παπανικολάου: Σε δύσκολη θέση οι επικριτές του Σπανούλη (video)




O Κώστας Παπανικολάου… αφηνίασε στο πρώτο μισό της 4ης περιόδου στη «μάχη» με την ΤΣΣΚΑ, παρασύρνοντας με τις ενέργειές του τους συμπαίκτες του και ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Κι ακόμη κι όταν κάθησε στον πάγκο με 5 φάουλ, με τεχνική ποινή για… flopping, είχε μεταδώσει το πάθος του  στους συμπαίκτες του και τίποτα δεν μπορούσε να αποτρέψει τη νίκη στο ΣΕΦ και την κορυφή στη βαθμολογία για τους αποδεκατισμένους «ερυθρόλευκους».

«Βρίσκονται πάλι σε δύσκολη θέση οι επικριτές του Σπανούλη! Βιονικός ο ΜακΝιλ» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο «Πάπι», δίνοντας εύσημα σε κάθε συμπαίκτη του που πάτησε στο παρκέ για να έρθει αυτή η τόσο μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό που έπαιζε χωρίς Πρίντεζη, Αγραβάνη, Μιλουτίνοβ και Τιλί. «Θέλω να ευχηθώ δημόσια στον Δημήτρη που υποβλήθηκε σε εγχείρηση, να αναρρώσει γρήγορα και να έρθει δίπλα μας,» εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον άτυχο Αγραβάνη που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

 Ήταν ψυχή, ήταν τακτική; Σε τι οφείλεται αυτή η νίκη χωρίς 4 βασικούς παίκτες απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κώστα;
«Όλα μετρούν σε μία τόσο μεγάλη νίκη απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Και με απώλειες, όπως είχαμε εμείς. Η ομάδα έδειξε ψυχή, έδειξε πάθος, αυταπάρνηση, χαρακτήρα. Όλα τα παιδιά που πάτησαν στο παρκέ έδωσαν τα πάντα για την ομάδα και ο κάθε ένας προσπάθησε να δώσει το «κάτι παραπάνω», αυτό που χρειαζόταν η ομάδα εκείνη τη στιγμή για να πάρει αυτή τη σημαντική νίκη! Σήμερα, για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι οι πόντοι δεν είναι το παν! Είδαμε ότι στο τέλος, για παράδειγμα, μπήκε ο Χόλις (σ.σ. Τόμπσον) και πήρε 3-4 επιθετικά ριμπάουντ που ήταν πάρα πολύ σημαντικά. Ήταν κι αυτό ένα «λιθαράκι», βοήθησε στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα για να έρθει η νίκη. Το μπάσκετ, αποδεικνύεται διαρκώς, είναι θέμα ομαδικής δουλειάς και ομαδικής ποιότητας και ο Ολυμπιακός το έχει αυτό σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό».

Τελικά, στον Ολυμπιακό αρέσουν οι δυσκολίες; Βγάζετε στα δύσκολα τον καλύτερο εαυτό σας;
 «Όχι δεν μας αρέσουν οι δυσκολίες είναι η αλήθεια, αλλά μερικές φορές είναι τέτοιες οι συνθήκες και πρέπει να δείξεις χαρακτήρα και να προχωρήσεις παρακάτω».

Στο πρώτο μισό της 4ης περιόδου… αφηνίασες. Κλέψιμο, γκολ φάουλ και τρίποντο! Και μετά η τεχνική ποινή! Ηταν αυστηρή η απόφαση του διαιτητή για flopping;
 «Δεν υπάρχει λόγος τώρα να το σχολιάσω. Είναι κάτι που συζήτησα με τον διαιτητή. Είχε τη δική του άποψη, είχα τη δική μου άποψη. Από εκεί και πέρα είναι μία επιλογή του διαιτητή, πρέπει να τη σεβαστείς και προχωράς παρακάτω. Το παιχνίδι τελείωσε για εμάς και προχωράμε».

Σπανούλης έπαιξε σαν Σπανούλης (16 π., 8ασ.), ο ΜακΛιν έπαιξε για όλους τους τραυματίες μαζί…
 «Για τον Βασίλη, άλλη μια φορά, νομίζω ότι όλοι οι επικριτές του και όλοι αυτοί που είχαν να πουν πράγματα γι’ αυτόν, βρίσκονται πάλι σε δύσκολη θέση. Με τον Βασίλη να τους αποδεικνύει ότι είναι πεισματάρης και έχει τρομερό αθλητικό εγωισμό. Εμείς που τον ξέρουμε και που τον ζούμε κάθε ημέρα, δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο Βασίλης και τι μπορεί να κάνει. Πραγματικά, χαιρόμαστε να τον βλέπουμε να ξαναπατάει καλά, παιχνίδι με το παιχνίδι και να είναι εδώ για να μας βοηθήσει.

Ο ΜακΛιν… βιονικός. Το παιδί έχει κάνει φοβερή προσπάθεια για άλλη μια φορά και πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια για την αυταπάρνηση, την προσπάθειά του. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε και μας βοηθάει, όπως για όλα τα παιδιά που είναι εδώ και όλοι μαζί βοηθάμε την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της».

Και τώρα Αναντολού Εφές! Χωρίς Πρίντεζη. Νομιζεις ότι ο Σφαιρόπουλος θα κάνει αλχημείες ξανά; Πάλι με κοντό σχήμα θα προσπαθήσει να νικήσει τους Τούρκους στην Πόλη;
«Η ομάδα πρέπει να εμφανιστεί το ίδιο δυναμικά μέσα στο παρκέ, με την ίδια αυταπάρνηση και να παλέψει το παιχνίδι. Η ομάδα αυτό κάνει κάθε φορά, παλεύει και προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα, θα υπάρξουν και φορές που δεν θα έρθει η νίκη, που δεν θα πάνε καλά τα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα δεν πάει πουθενά για να χάσει, αλλά πάει μόνο για να παλέψει για τη νίκη».

Αλήθεια, πως νιώθετε εσείς, όταν δεν περνούν λίγες ημέρες και ένας συμπαίκτης σας τίθεται εκτός, αυτή τη χρονιά;
«Σίγουρα στενοχωριέσαι! Δεν θέλεις να βλέπεις κανέναν να μένει έξω και να τραυματίζεται. Είτε είναι συμπαίκτης σου, είτε είναι αντίπαλος. Αυτό είναι το πιο άσχημο πράγμα που μπορεί να τύχει σε έναν αθλητή. Από την άλλη καταλαβαίνουμε ότι έτσι είναι η ζωή. Ετσι είναι η ζωή που έχουμε επιλέξει εμείς να κάνουμε, μέσω του αθλητισμου. Αυτές οι στιγμές θα υπάρξουν και πρέπει να είσαι δυνατός κι εσύ αλλά και όλοι γύρω σου, για να σε στηρίξουν και να ξεπεράσεις το οποιοδήποτε πράγμα που μπορεί να υπάρχει. Το τελευταίο, περαστικά στον Δημήτρη που έκανε το χειρουργείο του, να αναρρώσει γρήγορα και να έρθει δίπλα μας».

Ασπασία Βελονάκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: