Η Στεφανίδη ανυπομονεί για το Diamond League του Μονακό: Η αήττητη Ολυμπιονίκης




Οι διοργανωτές του Diamond League του Μονακό, έσπευσαν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας του 2017, Κατερίνας Στεφανίδη, στο μίτινγκ του επόμενου έτους το οποίο θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2018. Μαζί με την Ελληνίδα επικοντίστρια ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ), κορυφαίου αθλητή στον κόσμο από την IAAF για το 2017.

Η Στεφανίδη ολοκλήρωσε αήττητη τη συμμετοχή της στη θερινή περίοδο, αφού στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (4.91μ), ενώ κατέκτησε και τον τίτλο στο επί κοντώ, του Diamond League της IAAF στον τελικό των Βρυξελλών.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Μονακό για να αγωνιστώ το 2018», δήλωσε η Στεφανίδη, η οποία ήταν νικήτρια του αγωνίσματος στο μίτινγκ του Μονακό το 2016 και πρόσθεσε: «Μεγάλωσα παρακολουθούντας αυτό το μίτινγκ και αποτελεί ένα όνειρο για μένα να επιστρέψω στο Stade Louis II».
Ο Μπαρσίμ που ήταν επίσης ανίκητος, συνολικά στο 2017, κέρδισε το χρυσό στο Λονδίνο τον Αύγουστο καθώς και τον τίτλο στο ύψος στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη, εώ με 2.43μ κατέχει την 2η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιστρέψω στο μίτινγκ του Μονακό», είπε ο Μπαρσίμ ο οποίος έχει αγωνιστεί στο Πριγκιπάτο τρεις φορές. «Μου αρέσει το Μονακό, με τον πάντα άψογο καιρό, τους θεατές που μας στηρίζουν και την καλή οργάνωση του αγώνα. Τον επόμενο χρόνο σχεδιάζω να κάνω κάτι αξιοσημείωτο, να καταρρίψω τουλάχιστον το ρεκόρ του μίτινγκ (2.40μ)».

Χρήστος Μουρδουκούτας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: