“Η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει αφορολόγητο ούτε τον αέρα που αναπνέουμε”, λέει ο Γκιουλέκας




«Η κυβέρνηση έχει επιδράμει εναντίον των Ελλήνων πολιτών με μία εξοντωτική φορολογία, η οποία δεν έχει τελειωμό» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Εδώ δεν μιλάμε για δημοσιονομική προσαρμογή, δεν έχουν αφήσει αφορολόγητο ούτε τον αέρα που αναπνέουμε. Είναι μία φοροκαταιγίδα που εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας» επισήμανε ο κ. Γκιουλέκας.

Αποτιμώντας το συνέδριο της ΝΔ, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο κ. Γκουλέκας εκτίμησε πως «εξεπέμφθη ως μήνυμα από όλα τα στελέχη ανεξαιρέτως, ότι είμαστε ενωμένοι, ότι δίνουμε τη μάχη».

«Χθες βγήκε άλλη μία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που δείχνει πάλι ότι η ΝΔ διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα. Για εμάς δεν σημαίνουν τίποτε αυτά, είναι μηνύματα για σκληρή δουλειά και δεν περιμένουμε να εισπράξουμε τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, για να έλθουμε στην κυβέρνηση. Μας ενδιαφέρει να μπορέσουμε να επιζητήσουμε και να πάρουμε τις θετικές ψήφους των συμπολιτών μας προς την Νέα Δημοκρατία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρόγραμμά μας» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση γύρω από το θέμα του «πόθεν έσχες» των δικαστών, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως «είναι απαράδεκτο ο υπουργός Δικαιοσύνης να επιτίθεται με αυτόν τον τρόπο στη δικαστική εξουσία», διευκρινίζοντας: «Οι δικαστικές αποφάσεις βεβαίως μπορούν να κρίνονται με έναν κομψό και ήπιο τρόπο -δεν μπορούμε να βρίζουμε τη Δικαιοσύνη- πάντως αυτό δεν μπορεί να γίνεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί είναι ουσιαστικά ο πολιτικός προϊστάμενος των δικαστών με την ευρεία του όρου έννοια. Με αυτή την έννοια, όταν βγαίνει και επιτίθεται στη δικαιοσύνη, είναι σαν να δείχνει ότι δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία με την δικαστική εξουσία να έχουν επικοινωνία».

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε: «Σαφώς είμαστε κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, 100%. Βεβαίως δεν έχουμε καμιά αντίρρηση, εάν κάποιος καταστρατηγεί τον νόμο, έχει μία ατράνταχτη περιουσία, οφείλει και δεν καταβάλλει τις δόσεις από τις οφειλές του, από εκεί και πέρα να ακολουθηθεί ο νόμος. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη συγκριτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που είναι οι δανειολήπτες, που ανήκουν εισοδηματικά στη χαμηλή ή μεσαία τάξη, οι οποίοι έχουν δανειστεί, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους».

«Εμείς» υποστήριξε «είχαμε προστατεύσει απόλυτα την πρώτη κατοικία και με τον νόμο 4224/2013, αυτή η κυβέρνηση τροποποίησε το άρθρο 2 του νόμου και σήμερα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται -ανεξαρτήτως αξίας».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

19/12/2017 12:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: