Οι ΗΠΑ δημιουργούν κουρδικό στρατό 30.000 ανδρών κατά της Τουρκίας, λέει, εμμέσως, η Άγκυρα




Οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθε φαντασία δημιουργώντας μια ακόμα θεωρία συνομωσίας που θέλει τους Αμερικανούς να δημιουργούν έναν νέο στρατό στην Συρία που στρέφεται κατά της Τουρκίας.

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια νέα «τρομοκρατική» οργάνωση στην Συρία με την ονομασία «Νέος Συριακός Στρατός» (ΝΣΣ) διατείνεται η φίλα προσκείμενη στο καθεστώς Ερντογάν εφημερίδα Yeni Safak, η οποία αποτελεί και επίσημη φωνή, τρόπο τινά, του καθεστώτος του σουλτάνου.

Κατά την εφημερίδα η όλη κίνηση αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης της συνεργασίας των Αμερικανών με τους Κούρδους που ελέγχουν το 1/3 των συριακών εδαφών.

Ο ΝΣΣ θα αντικαταστήσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) στις οποίες μετέχουν Κούρδοι, κατά πλειοψηφία, και Άραβες μαχητές που μάχονται κατά των τζιχαντιστών.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τους Κούρδους στην Συρία τα τελευταία δύο χρόνια, η πολιτική οργάνωση PYD των οποίων έχει συγκροτήσει τρία στρατόπεδα στις επαρχίες Χασακά και Ντείρ Εζόρ. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί, αναφέρουν οι Τούρκοι, 2.500 Κούρδοι προφανώς προς εκπαίδευση.

Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος στην Συρία Μπρετ Μακγκούργκ φέρεται, κατά τους Τούρκους, να έχει αναλάβει ότι αφορά τον ΝΣΣ. Οι Τούρκοι παράλληλα κατηγορούν τους Κούρδους για «μαζικές δολοφονίες».

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα ο πρώην κυβερνήτης της επαρχίας Χασακά Μουχαμέτ Σιμαλί δήλωσε πως οι ΗΠΑ αναζητούν εναλλακτική λύση στην Συρία μετά την «αποκάλυψη» των σχέσεων του ΡΚΚ με τις ΣΔΔ. «Ο ΝΣΣ δημιουργείται για αυτόν τον σκοπό και σύντομα θα αναπτυχθεί στο πεδίο της μάχης».

Ο ίδιος αναφέρει ότι «το νέο μέτωπο του ΡΚΚ θα καλύπτεται από την ίδια προπαγάνδα ότι μετέχουν σε αυτό και Άραβες, αλλά στην πραγματικότητα θα ελέγχεται από το Καντίλ (έδρα της διοίκησης του ΡΚΚ)».

Πάντα σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα ο ΝΣΣ θα φτάσει να αριθμεί 30.000 άνδρες. Οι δε ΗΠΑ ενισχύουν τους Κούρδους με οπλισμό μεταφερόμενο από αέρος και από εδάφους.

Οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ΣΔΔ στην Συρία καθώς οι Κούρδοι αποδείχθηκαν οι καλύτεροι στρατιώτες έναντι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Για τους Τούρκους πάντως οι ΣΔΔ αποτελούν έκφανση απλώς του ΡΚΚ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: yenisafak.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: