Γεώτρηση στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ: Στον στόχο “Καλυψώ” πριν τα μεσάνυκτα το Saipem 12000




Θέμα ελάχιστων ωρών είναι το γεωτρύπανο Saipem 12000 να φτάσει στον στόχο “Καλυψώ” για να ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την γεώτρηση στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, γράφει ο συνάδελφος Πέτρος Θεοχαρίδης στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Τις τελευταίες ώρες το πλωτό γεωτρύπανο έχει αυξήσει την ταχύτητα πλεύσης του από 8,2 σε 11,2 κόμβους και πλέει στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατευθυνόμενο από νότια προς το σημείο της γεώτρησης. Θέμα ελάχιστου χρόνου είναι να εισέλθει και εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Στο σημείο του στόχου “Καλυψώ” αναμένεται να βρίσκεται πριν τα μεσάνυκτα.

Γύρω στις 5,00 το απόγευμα, ξεκίνησαν με διαφορά μισής ώρας από το λιμάνι Λεμεσού προς το σημείο της γεώτρησης και δύο από τα βοηθητικά σκάφη υποστήριξης του Saipem 12000. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, γεωτρύπανο και βοηθητικά σκάφη θα συναντηθούν στο σημείο της γεώτρησης λίγο πριν τα μεσάνυκτα, για να ξεκινήσει ο εφοδιασμός του Saipem 12000 και οι προετοιμασίες για την γεώτρηση, που στην πράξη προβλέπεται να ξεκινήσει πριν το τέλος της εβδομάδας.

Σε  κάποιο στάδιο της εισόδου του γεωτρύπανου στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας εμφανίστηκε σε μεγάλη απόσταση τουρκικό πολεμικό σκάφος χωρίς όμως καμία επαφή, προσέγγιση ή προσπάθεια παρεμπόδισης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: