Επιπλεόν 700 εκ. ευρώ από Κομισιόν για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία




Πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια για δύο μεγάλα έργα μέσω του Ταμείου της ΕΕ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, ύψους 700 εκ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Τα χρήματα προορίζονται για το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας έκτακτης ανάγκης (ESSN) το οποίο υλοποιείται από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα. Περαιτέρω 50 εκατομμύρια ευρώ θα δώσουν ώθηση στο πρόγραμμα CCTE (Conditional Cash Transfer for Education) που εφαρμόζει η UNICEF.

“Η ΕΕ είναι πρωτοπόρος στην ανθρωπιστική βοήθεια και ενισχύουμε τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους”, δήλωσε ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος για το πρόγραμμα.

“Με χρηματοδότηση 1 δισ. ευρώ, το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας έκτακτης ανάγκης βελτιώνει τη ζωή και βοηθά τους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής τους στην Τουρκία, η οποία συμπληρώνεται από ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει τα παιδιά να πάνε στο σχολείο, προσφέροντας επιπλέον χρήματα στην ίδια κάρτα, επιτρέψτε μου να επαινέσω τη γενναιοδωρία του τουρκικού λαού που φιλοξενεί τόσους πολλούς πρόσφυγες”, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Το πρόγραμμα ESSN λειτουργεί με την παροχή μηνιαίων μεταφορών χρημάτων στους πιο ευάλωτους πρόσφυγες μέσω ειδικής χρεωστικής κάρτας, που τους επιτρέπει να αγοράζουν βασικά είδη. Υποστηρίζει ήδη πάνω από 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες και θα συνεχίσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2019 με αυτή την πρόσθετη χρηματοδότηση.

Το έργο CCTE, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, υποστηρίζει τις οικογένειες προσφύγων που γράφουν τα παιδιά τους στο σχολείο και εξασφαλίζουν ότι παρακολουθούν μαθήματα σε τακτική βάση. Το πρόγραμμα, που παρέχεται από τη UNICEF, βοηθά στην κάλυψη του κόστους της εκπαίδευσης και στηρίζει τις οικογένειες να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Το έργο έχει φθάσει τώρα στις οικογένειες των 167.000 παιδιών και στοχεύει να βοηθήσει 250.000 παιδιά πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.

Και τα δύο προγράμματα υλοποιούνται σε στενή συνεργασία με την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο και τις τουρκικές αρχές.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 11/12/2017 14:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: