Διακοπή στη δίκη για απόπειρα σε Αντωνόπουλο: Εμπλέκονται οι δύο Αλβανοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου




Σε νέα διακοπή οδηγήθηκε η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, για την οποία δικάζονται συνολικά πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων οι δύο Αλβανοί υπήκοοι που εμπλέκονται στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ο καταδικασμένος για την υπόθεση των εταιριών Energa- Hellas Power, επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.

Το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο εν μέσω διαμαρτυριών των συνηγόρων για τη στενότητα της αίθουσας και μετά από πολύωρη διαδικασία, ώστε να βρεθούν δικάσιμοι με κατάλληλη αίθουσα, διέκοψε για τις 15 Δεκεμβρίου. Η δίκη είχε εκφωνηθεί πριν ένα μήνα και μετά την κλήρωση ενόρκων είχε διακοπεί για σήμερα.

Παρών στο δικαστήριο σήμερα, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ήταν ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, ο οποίος κρατείται στο ψυχιατρείο των Φυλακών μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση των δύο εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, σύμφωνα με την κατηγορία, είναι ο ηθικός αυτουργός στην απόπειρα σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), με φυσικούς αυτουργούς τους δύο αλλοδαπούς. Οι δύο Αλβανοί έχουν υποστηρίξει πως ο επιχειρηματίας τούς ανέθεσε, έναντι ποσού 100 χιλιάδων ευρώ, να σκοτώσουν τον κ. Αντωνόπουλο.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ζητήθηκε διακοπή τόσο από συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής όσο και από συνήγορο υπεράσπισης, ενώ όλοι οι συνήγοροι και των δύο πλευρών διαμαρτυρήθηκαν για τη δικαστική αίθουσα που είναι ιδιαίτερα μικρή. Μάλιστα, όταν η Εισαγγελέας ζήτησε από τους δικηγόρους να κάνουν «λίγη υπομονή», ανέβηκαν οι τόνοι. Ο συνήγορος του επιχειρηματία, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, αναφερόμενος σε «δίκη παρωδία» και σε αίθουσα που «είναι σαν είμαστε σε λεωφορείο», ζήτησε άδεια να φωτογραφηθεί ο χώρος για να υποβάλει αναφορά ώστε να βρεθεί καλύτερος χώρος, αφού στον συγκεκριμένο δεν υπήρχε δυνατότητα ούτε τα χαρτιά τους να ακουμπήσουν. Η δίκη διεκόπη για λίγο και με την επανάληψη οι αστυνομικοί είχαν μεταφέρει στη δικαστική αίθουσα ένα τραπέζι που χρησιμοποιούν οι ίδιοι στην είσοδο του δικαστηρίου, το οποίο τοποθέτησαν μπροστά στα εδώλια, αφού δεν χωρούσε σε άλλο σημείο. Το τραπέζι εκνεύρισε έναν από τους κατηγορούμενους, ο οποίος βγήκε οργισμένος από την αίθουσα φωνάζοντας: «Φέρατε τραπέζι, να φέρετε μπύρες και σουβλάκια για να φάμε».

Η ένταση δεν έλλειψε ούτε όταν το δικαστήριο προσπαθούσε να ορίσει ημερομηνίες για τη συνέχεια της δίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις της Έδρας, των συνηγόρων αλλά και το θέμα της αίθουσας. Ενόσω διαρκούσε αυτή η διαδικασία, κάποιοι από το ακροατήριο διακωμωδούσαν την κατάσταση, ενώ κάποια στιγμή ένας από τους κατηγορούμενους ακούστηκε να λέει στην πρόεδρο: «βάλτε το Σαββατοκύριακο που έχει κενό».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

06/12/2017 16:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: