Απόλυτη ταύτιση με Άγκυρα: Ικανοποίηση ψευδοκράτους για καταδίκη ΗΠΑ για Ιερουσαλήμ




Ικανοποίηση γιατί παρά την «ξεκάθαρη πίεση και απειλές των ΗΠΑ» η πλειοψηφία των χωρών μελών του ΟΗΕ απέρριψε την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζει το ψευδοκράτος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα,  με την απόφαση αυτή η διεθνής κοινότητα επιβεβαίωσε τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για το θέμα της Ιερουσαλήμ και δεν νομιμοποίησε την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έρχεται σε αντίφαση με το διεθνές δίκαιο.

Το ψευδοκράτος εύχεται η αμερικανική κυβέρνηση να εξετάσει και πάλι αυτή την λάθος – όπως αναφέρει – απόφαση και να συνεχίσει να συμβάλλει στην επίτευξη λύσης με την ίδρυση ενός Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Υπενθυμίζει την απόφαση που έλαβε πρόσφατα ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας με πρόταση της προεδρεύουσας Τουρκίας και της Υεμένης και σημειώνει ότι η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ αλλά και το βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το ίδιο θέμα, έχει αυξήσει τις αντιδράσεις. Εκφράζει τέλος ανησυχία για την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ που δεν εξυπηρετεί τις προσπάθειες ειρήνης στην περιοχή.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/12/2017 13:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: