Ανησυχία Λονδίνου για αναγνώριση Ιερουσαλήμ ως ισραηλινής πρωτεύουσας από Τραμπ




Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ανησυχεί για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Ας περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα πει ο πρόεδρος. Αλλά, ξέρετε, αντιμετωπίζουμε με ανησυχία τις πληροφορίες που έχουμε ακούσει, διότι πιστεύουμε ότι προφανώς η Ιερουσαλήμ θα πρέπει να είναι τμήμα μίας οριστικής διευθέτηση ανάμεσα στους Ισραηλινούς και του Παλαιστίνιους», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον από τις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν χθες οτι ο Τραμπ θα αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ σήμερα και ότι θα θέσει σε κίνηση τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Πόλεμος!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά θα κηρύξει πόλεμο, αν αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωσε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Παλαιστινίων στη Βρετανία.

«Αν πει αυτό που σκοπεύει, ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ, αυτό θα αποτελέσει το φιλί του θανάτου στη λύση των δύο κρατών», προειδοποίησε ο Μάνουελ Χασανιάν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC.

«Κηρύσσει πόλεμο στη Μέση Ανατολή, κηρύσσει πόλεμο εναντίον 1,5 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων και εκατοντάδων χιλιάδων χριστιανών που δεν θα δεχθούν οι ιεροί τόποι να είναι υπό την πλήρη ηγεμονία του Ισραήλ», πρόσθεσε.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

06/12/2017 10:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: