Ξεκίνησε η επίθεση κατά της τελευταίας πόλης που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ

FILE PHOTO. Members of Iraqi Shiite militia Imam Ali Brigades, which belongs to Shiite Popular Mobilization Forces. EPA/KHIDER ABBASFILE PHOTO. Members of Iraqi Shiite militia Imam Ali Brigades, which belongs to Shiite Popular Mobilization Forces. EPA/KHIDER ABBAS

Οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση για την ανακατάληψη της Ράουα, της τελευταίας πόλης που μένει υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο έλεγχος της Ράουα από τις κυβερνητικές δυνάμεις θα σηματοδοτούσε το τέλος της εδαφικής κυριαρχίας του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου, σε μία μεγάλη ζώνη περιοχών στη Συρία και το Ιράκ.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε μια σημαντική του νίκη την Πέμπτη, μετά την ανακατάληψη της τελευταίας σημαντικής πόλης στα σύνορα με το Ιράκ. Ο στρατός και οι σύμμαχοί του συνεχίζουν, ωστόσο, να μάχονται με τους τζιχαντιστές σε περιοχές κοντά στο Αλμπού Καμάλ, την τελευταία πόλη που βρέθηκε υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Δύο ιρακινές μονάδες πεζικού λαμβάνουν μέρος στην επίθεση για την ανακατάληψη της Ράουα και τις γύρω περιοχές κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, δήλωσε η Κοινή Στρατιωτική Διοίκηση σε ανακοίνωσή της.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ιρακινές δυνάμεις πήραν πίσω τον έλεγχο της αλ Κάιμ, σε «χρόνο-ρεκόρ» όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπάντι. Μετά από αυτή την εξέλιξη μόνο μερικοί θύλακες παραμένουν στον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

11/11/2017 10:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Αρμπίλ

1 Comment on "Ξεκίνησε η επίθεση κατά της τελευταίας πόλης που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ"

  1. Απολλόδωρος | November 11, 2017 at 7:03 AM | Reply

    ακούμε κάθε μέρα ότι οι συμμαχικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών ,την τελευταία πόλη του ΙΚ !! Πολύ ωραία ,οι τζιχαντιστές που πάνε?τι τους κάνουν ,θα μας πη κανένας μην τους βρούμε κανένα πρωί πανω από το κεφάλι μας ,σαν ομάδα η σαν μεμονωμένους λύκους όπως τους αποκαλούν οι “επαίοντες”!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*