Στενεύουν οι δεσμοί Μόσχας-Τεχεράνης: 30 δισ. δολάρια επενδύει η Rosneft στο Ιράν




Η ρωσικής πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft και η Εθνική Πετρελαϊκή Εταιρεία του Ιράν (NIOC) παρουσίασαν τον οδικό χάρτη που αφορά την υλοποίηση έργων στρατηγικής σημασίας στον τομέα της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο έδαφος του Ιράν.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Rosneft ‘Ιγκορ Σέτσιν δήλωσε μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας που αφορά το οδικό αυτό χάρτη ότι τα δύο μέρη πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να υπογράψουν δεσμευτικές συμφωνίες, οι οποίες προβλέπουν επενδύσεις σε κοινά έργα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά την εκπόνηση τους η συνολική εξόρυξη μπορεί να φθάνει τα 55 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Σέτσιν, πρόκειται «για μια ολόκληρη σειρά κοιτασμάτων, πετρελαϊκών και φυσικού αερίου», τα οποία θα αξιοποιηθούν από κοινού με τους Ιρανούς εταίρους. Ωστόσο ο εκτελεστικός διευθυντής της Rosneft απέφυγε να κατονομάσει τα κοιτάσματα, αλλά και να κάνει εκτιμήσεις για τα αποθέματα που υπάρχουν σ’ αυτά.

Ο Σέτσιν δεν ανέφερε επίσης τι ποσά πρόκειται να επενδύσει η Rosneft στο Ιράν ( το 2017 πάντως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες τις Rosneft εκτιμάται πως έφθασαν τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια).

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

01/11/2017 16:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: