Σε οριακό σημείο οι συζητήσεις για την επαναλειτουργία του Μεγάλου Καναλιού




Η υπόθεση της επαναλειτουργίας του MEGA βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο και οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες. Έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες μας ότι η συμφωνία των τραπεζών και των μετόχων δεν είναι καθόλου μακρυά. Θα το γνωρίζουμε την Τρίτη.

Οι τράπεζες έχουν καταλήξει στην τελική τους πρόταση η οποία θα τεθεί τη Δευτέρα για τελική συζήτηση στα ανώτερα στελέχη, ώστε στη συνέχεια να παρουσιαστεί στους μετόχους του Μεγάλου Καναλιού.

Έχει σημειωθεί σύγκλιση στα πλείστα των θεμάτων και το πλέον σημαντικό έχει υπάρξει συμφωνία στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που είναι σημαντική. Ήταν το ένα αό τα δύο μεγάλα αγκάθια. Οι μέτοχοι συμφώνησαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το ποσό θα καταβληθεί, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εκτός αν υπάρξει κάποια αλλαγή, από τους δύο εκ των τριών μεγαλομετόχων, την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Απομένει η συμφωνία επί του επιτοκίου. Την Τρίτη οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι θα παραδώσουν το τελικό κείμενο της συμφωνίας στους μετόχους. Οι τελευταίοι αναμένεται ότι θα απαντήσουν άμεσα, καθώς φτάσαμε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας.

Εάν οι μέτοχοι αποδεχθούν την τελική πρόταση των τραπεζών, άμεσα το Μεγάλο Κανάλι θα εισέλθει σε περίοδο κανονικότητας, ώστε μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να επαναλειτουργήσει.

Εάν υπάρξει συμφωνία την Τρίτη, η Τηλέτυπος θα αρχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Στις πρώτες υποχρεώσεις συμπεριλαμβάνεται η έναρξη πληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους. Ακόμα και αν δεν ξεπαγώσουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα μπορούν οι μέτοχοι να πληρώσουν κανονικά, έναντι του ποσού που θα διατεθεί για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Θυμίζω ότι:

  • Τα δεδουλευμένα των εργαζομένων ΔΕΝ κουρεύονται.
  • Επίσης είναι σημαντικό να τονιστεί ξανά ότι ΔΕΝ κουρεύονται τα δάνεια των τραπεζών.

Εκπρόσωπος όλων των τραπεζών, ο οποίος συνομιλεί με τους μετόχους σε καθημερινή βάση, συναντήθηκε με τους αντιπροσώπους των εργαζομένων, στους οποίους μετέφερε την αισιοδοξία για τη τελική συμφωνία. Ανάμεσα στα άλλα τους είπε ότι το Μεγάλο Κανάλι θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με άλλη εταιρεία η οποία θα συγχωνευθεί με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Έτσι καλύπτονται και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν θα απωλέσουν τα δικαιώματα τους.

Τους είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει πλάνο εκκαθάρισης, όπως έγινε με τον ΔΟΛ και τον Πήγασο, άρα στοχεύουν οι τράπεζες και οι μέτοχοι σε συμφωνία για επαναλειτουργία του MEGA.

Όσοι ασχολούνται με τις διαπραγματεύσεις είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, διότι έτσι πρέπει. Έχουν δει πολλά τα …μάτια τους. Ελπίζουν, όμως, ότι η τελική πρόταση των τραπεζών θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία και επαναλειτουργία του Mega, το οποίο αναμένεται ότι θα έχει το βραδινό και το μεσημεριανό δελτίο, την πρωινή τρίωρη εκπομπή και άλλες εκπομπές. Με την πάροδο του χρόνου θα γίνει το κανάλι που αγάπησαν και εμπιστεύθηκαν οι τηλεθεατές. Ο σεβασμός της δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα είναι απόλυτος και εγγύηση αποτελούν οι εργαζόμενοί του.

  • Όπως έχω γράψει πολλές φορές, γνώμονας όσων συνεργαστήκαμε σε αυτή την τελική προσπάθεια, είναι οι ηρωικοί εργαζόμενοι του καναλιού. Προσωπικά έχω να πω τα καλύτερα και είμαι υπερήφανος που είναι συνάδελφοι μου. Όλοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Το γεγονός και μόνο ότι οι περισσότεροι είναι καθημερινά στο κανάλι -προχθές τους έκοψαν και το νερό- και παλεύουν και το κρατούν ανοικτό, αξίζουν κάθε θυσίας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: