Προκαταρκτική έρευνα για πώληση πολεμικού υλικού σε Σαουδική Αραβία: Απάντηση Καμμένου, σχόλιο ΝΔ




Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η πώληση αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα των 105 mm) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Επίσης, η κ. Δημητρίου, με την παραγγελία της, ζητάει να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να δρομολογηθούν τα δέοντα. Ακόμη, η κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην κ. Τουλουπάκη τα σχετικά δημοσιεύματα.

Η αντίδραση Καμμένου

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εντολή διερεύνησης της υπόθεσης διακρατικής για τη Σαουδική Αραβία. Όλα τα στοιχεία αποστέλλονται στην εισαγγελέα να σταματήσει επιτέλους η σπέκουλα του συγκροτήματος και των υπαλλήλων του», αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, παρήγγειλε στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η πώληση αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

Τι λέει η ΝΔ

«Aπό την πρώτη στιγμή καλέσαμε τον Πάνο Καμμένο να δώσει εξηγήσεις για την σκοτεινή ιστορία της πώλησης αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, και – κυρίως – να απαντήσει γιατί επέλεξε να υπάρχει μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από το νόμο.

Σήμερα ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα την οποία θα αναλάβει η εισαγγελέας διαφθοράς. Ρωτάμε ευθέως τον κ. Τσίπρα: Γιατί εδώ και 11 μέρες σιωπά για τις επιλογές του συναρχηγού του;», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

16/11/2017 15:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: