Ο Τίλερσον παραμένει προς το παρόν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος




O Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ρεξ Τίλερσον θα αντικατασταθεί σύντομα στην ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και περιορίστηκε στο να υπογραμμίσει ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνεχίζει έως αυτή τη στιγμή να διευθύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Όπως ο Πρόεδρος μόλις είπε, “ο Ρεξ παραμένει εδώ”. Δεν θα γίνουν ανακοινώσεις επί προσωπικού σε αυτή τη φάση. Ο Τίλερσον συνεχίζει να είναι επικεφαλής του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και το σύνολο της Κυβέρνησης είναι επικεντρωμένο στο να ολοκληρώσει την απίστευτα επιτυχημένη πρώτη χρονιά της διοίκησης Τραμπ” τόνισε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Την ίδια ώρα, ο Ρεξ Τίλερσον δηλώνει σε συνεργάτες του άγνοια σχετικά με τις προθέσεις του Λευκού Οίκου να αποχωρήσει από τη θέση του. Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, μίλησε με τον ΥΠΕΞ σήμερα. Όπως είπε σε δημοσιογράφους, ο Τίλερσον “συνεχίζει το έργο του, κανονικά, και δεν είναι ενήμερος σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή”.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 30/11/2017 21:19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: