Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 3 νεκροί σε περιστατικό με πυροβολισμούς, νεκρός ο δράστης




Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δύο παιδιά τραυματίστηκα σήμερα σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο στο Ράντσο Ταχίμα στη βόρεια Καλιφόρνια, έγινε γνωστό από τις αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη.
Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KCRA, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, αρχικά ξέσπασαν πυροβολισμοί σε ένα σπίτι στην κομητεία Ταχίμα και κατόπιν συνεχίστηκαν στο σχολείο.

«Γνωρίζω ότι αρκετοί μαθητές απομακρύνθηκαν από το σημείο με ελικόπτερο. Γνωρίζω ότι το σχολείο έχει αποκλειστεί, τα παιδιά που βρίσκονταν στις τάξεις μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς χώρους» επιβεβαίωσε στο KCRA ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας Φιλ Τζόνστον.

Ο ίδιος επισήμανε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτό το περιστατικό με πυροβολισμούς, ενώ στην περιοχή αναπτύχθηκαν τουλάχιστον 100 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου.


14/11/2017 21:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Λος Άντζελες

Ο δράστης άνοιξε πυρ στις σχολικές εγκαταστάσεις, τραυματίζοντας θανάσιμα τέσσερα άτομα, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες των αστυνομικών που έσπευσαν αμέσως στο σημείο.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Tehama. Ο σερίφης της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε τόσο τον θάνατο του δράστη, όσο και των τριών ατόμων, καθώς και τον τραυματισμό ενός αριθμού παιδιών, δεν ήταν σε θέση ωστόσο, να αναφερθεί στο κίνητρο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

«Κάποιοι μαθητές μεταφέρθηκαν με τραύματα. Οι υπόλοιποι μετακινήθηκαν σε ασφαλές σημείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το νέο αιματηρό περιστατικό σε αμερικανικό σχολείο έχει λήξει με τον θάνατο του δράστη, η περιοχή ωστόσο παρααμένει αποκλεισμένη σε μεγάλη ακτίνα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έφτασε με ένα αυτοκίνητο έξω από την πύλη του σχολικού συγκροτήματος, πριν ξεκινήσει το διδακτικό ωράριο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς που προηγήθηκαν σε σπίτι, πριν εξελιχθεί το περιαστατικό στο δημοτικό σχολείο.

Ο δράστης βρισκόταν σε παραλήρημα, φωνάζοντας ότι οι γείτονες σκότωσαν τον συγκάτοικό του και ήταν βαμμένος με πράσινη μπογιά καμουφλάζ. Ο ένοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβόλησε πάνω από 100 φορές και είναι θαύμα που δεν υπάρχουν περισσότερα θύματα.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: