Να προσευχόμαστε για τους σημερινούς μάρτυρες της Μέσης Ανατολής, ζητά ο Οικουμενικός Πατριάρχης

FILE PHOTO: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χωροστατεί στα ερείπια της παλαιοχριστιανικής εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Έφεσο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Σμύρνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣFILE PHOTO: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χωροστατεί στα ερείπια της παλαιοχριστιανικής εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Έφεσο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Σμύρνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Στους δύο Μητροπολίτες οι οποίοι εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, έχουν απαχθεί στην Συρία και κανείς δεν γνωρίζει εάν ζουν ή όχι αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μιλώντας στους πιστούς αφού χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγ. Μηνά της Κοινότητας Υψωμαθείων της Κωνσταντινούπολης.

«Είναι ένας ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης, ο Χαλεπίου Παύλος, και ένας Συροϊακωβίτης, επίσης Χαλεπίου. Εξηφανίσθησαν μαζί και κανείς έκτοτε δεν έμαθε που βρίσκονται, τι απέγιναν, εάν εβασανίσθησαν, εάν εμαρτύρησαν ή εάν είναι απλώς φυλακισμένοι. Ας τους θυμόμαστε όλους στις προσευχές μας και ας δοξάζουμε τον Θεό που μας τηρεί εν ασφαλεία, εν ειρήνη, στον τόπο που ζούμε» είπε και προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται για τους σημερινούς μάρτυρες της Μέσης Ανατολής, «για όλους αυτούς που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους» και για εκείνους, «που δεν προφθαίνουν να την εγκαταλείψουν αλλά θυσιάζουν τη ζωή τους εκεί επί τόπου».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

11/11/2017 13:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Ρομπόπουλος
Κωνσταντινούπολη

Be the first to comment on "Να προσευχόμαστε για τους σημερινούς μάρτυρες της Μέσης Ανατολής, ζητά ο Οικουμενικός Πατριάρχης"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*