Μόνο με μια νέα πολιτική πρόταση, μια νέα στρατηγική, μπορούμε να έχουμε ελπίδα για το μέλλον




Του Μιχάλη Δαμιανού

Από το κούρεμα καταθέσεων του 2013, μέχρι τις δραστηριότητες του δικηγορικού γραφείου του (προέδρου της Κύπρου). Αναστασιάδη, τον μύθο για τους άριστους των αρίστων, αλλά και πρόσφατα την επένδυση στο Πέρα Πεδί, η πολιτική αξιοπιστία του Προέδρου της Δημοκρατίας αμφισβητείται με πραγματικά γεγονότα και όχι με θεωρίες.

Οι «ελεγχόμενες εκρήξεις» ειλικρίνειας, τα: «δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν προετοιμάστηκα», αλλά και τα mea culpa, προκαλούν στιγμιαία ηθική ικανοποίηση από όσους παρακολουθούν και επηρεάζονται, δεν δικαιολογούν, όμως, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ούτε αποτελούν άλλοθι για τα ατοπήματά του. Επειδή ακούμε καθημερινά από το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να κριθεί από τα έργα του, εμείς απαντούμε πως ναι, κρίνεται από τα έργα του, την πολιτική και ηθική συμπεριφορά του και κυρίως από τις πολιτικές του πράξεις. Ο πρώτος πολίτης του κράτους κρίνεται αυστηρά, γιατί τα λάθη και τις παραλείψεις του, τα πληρώνει η κοινωνία.

Είναι ανεπίτρεπτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πηγαίνει απροετοίμαστος σε κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup ή ακόμη σε συναντήσεις κορυφής για το Κυπριακό. Είναι ανεπίτρεπτο να εφαρμόζει τακτικές που μοναδική τους κατάληξη είναι να βρισκόμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο. Ένας ηγέτης χρειάζεται να έχει όραμα, στόχους, ικανότητες και δυνατότητες. Όταν παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων, τότε μια ολόκληρη πατρίδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Την τύχη της πατρίδας μας δεν μπορούμε να την εμπιστευόμαστε σε αυτούς που στις κρίσιμες στιγμές δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε ένα ουσιαστικό βήμα προόδου, αντίθετα περιορίστηκαν σε νέες υποχωρήσεις και νέες «γενναιόδωρες» προσφορές προς την τουρκική πλευρά.

Μέχρι στιγμής, απέλπιδες μπορούν να χαρακτηριστούν οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το επιτελείο του υποψήφιου προέδρου, που αποκλειστικά αποτελείται από στελέχη του ΔΗΣΥ, για να πείσουν σε ό,τι αφορά την «αναγκαιότητα» επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη. Ποια είναι η πρότασή του για την επόμενη πενταετία; Μήπως ότι θα συνεχίσει από εκεί που μας έχει οδηγήσει; Μήπως ζητά ανανέωση εντολής για να μας οδηγήσει ξανά στο αδιέξοδο; Με ποια πολιτική αξιοπιστία στέκεται ενώπιον του λαού και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης; Αμείλικτα ερωτήματα και πικρές αλήθειες για διακυβέρνηση που μπορεί να προσπάθησε, αλλά σίγουρα απέτυχε.

Η πολιτική αναξιοπιστία του Προέδρου Αναστασιάδη δεν περνά απαρατήρητη, καθώς έχει προκαλέσει ζημιά στην εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει προσβάλει θεσμούς, έχει απογοητεύσει τους πολίτες και έχει προσβάλει τη νοημοσύνη μας. Μόνο με μια νέα πολιτική πρόταση, μια νέα στρατηγική, μπορούμε να έχουμε ελπίδα για το μέλλον. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή, αυτό ζητούν οι πολίτες.

  • Μέλος Ε.Γ. ΔΗΚΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: