Με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς “προειδοποιεί” τώρα την Ευρώπη το Ιράν




Ο ταξίαρχος Χοσεΐν Σαλαμί, υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε την Ευρώπη ότι αν απειλήσει την Τεχεράνη, οι Φρουροί θα θέσουν σε υπηρεσία πυραύλους με βεληνεκές άνω των 2000 χιλιομέτρων, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Αν έχουμε πυραύλους με βεληνεκές μέχρι τα 2000 χιλιόμετρα, αυτό δεν είναι εξαιτίας έλλειψης τεχνολογίας…Ακολουθούμε ένα στρατηγικό δόγμα», τόνισε ο Σαλαμί, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Μέχρι σήμερα θεωρούμε ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί μια απειλή, για αυτό και δεν έχουμε αυξήσει το βεληνεκές των πυραύλων μας. Αλλά αν η Ευρώπη θέλει να μετατραπεί σε μια απειλή, τότε θα αποκτήσουμε πυραύλους με μεγαλύτερο βεληνεκές», πρόσθεσε.

Η Γαλλία έχει ζητήσει ένα διάλογο με το Ιράν για το πρόγραμμά του βαλλιστικών πυραύλων και για μια πιθανή διαπραγμάτευση σχετικά με το θέμα, ξεχωριστά από την συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, που υπεγράφη με τις μεγάλες δυνάμεις το 2015.

Το Ιράν επανειλημμένα τονίζει ότι το πυραυλικό του πρόγραμμα είναι αμυντικό και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής των Φρουρών στρατηγός Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί δήλωσε ότι το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν θα επιταχυνθεί παρά την πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ιράν διαθέτει ένα από τα πιο προωθημένα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων στη Μέση Ανατολή, το οποίο θεωρεί ως απαραίτητη προληπτική άμυνα απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, όπως οι χώρες του Αραβικού Κόλπου και το Ισραήλ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

26/11/2017 04:05
ΑΠΕ-ΜΠE-Reuters
Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: