Κτυπήθηκε με πρωτοφανή τρόπο: Προβλήματα από τη βροχή και την κακοκαιρία σε όλη την Αττική




Προβλήματα σε όλη την Αττική δημιουργησε η δυνατή βροχή που έπεσε τη νύχτα, ενώ ειδικά η περιοχή της Δυτικής Αττικής, που χτυπήθηκε με πρωτοφανή τρόπο από χτες τα ξημερώματα, εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την κακοκαιρία.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας ενώ λίγο νωρίτερα είχε διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, έλαβε κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική και κυρίως από την Γλυφάδα, Βούλα, την λεωφόρο Ποσειδώνος και την Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και από το κέντρο την Κυψέλη, κέντρο Αθήνας, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής επίσης επιχείρησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και στην Αίγινα.

— Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, που ελήφθη σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ακραίων καιρικών φαινομένων, και ισχύει για όλα τα σχολεία της Αττικής (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων

Με τη λήψη προειδοποίησης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και αποφασίστηκε να απαγορευτεί η στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους, στη Παλαιά Κοκκινιά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, συνιστάται σε όσους διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους, να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου γίνεται συχνά συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων βρόχινων νερών, όπως στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κόμβο του «Σκλαβενίτη», στη Λεύκα, στο λιμάνι του Περάματος και στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504

ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Κ.Τ., ΑΠΕ-MΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: