Η Κύπρος αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό της ρόλο, αναφέρει το εκλογικό επιτελείο Αναστασιάδη




“Οι κινήσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη αναδεικνύουν και αναβαθμίζουν τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με μακροπρόθεσμα οφέλη, εκμηδενίζοντας τις όποιες τουρκικές βλέψεις στην περιοχή”, αναφέρει το εκλογικό επιτελείο Αναστασιάδη.

“Η Κύπρος με υπογραφές των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας θα αποτελέσει μέρος του σκληρού πυρήνα της ΕΕ για συμμετοχή στην PESCO, στην μόνιμη διαρθρωτική συνεργασία, για τον τομέα της ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ.

Η PESCO ως το πλαίσιο εμβάθυνσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών δημιουργεί μια νέα εποχή στο τομέα ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ και η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια με ενισχυμένο ρόλο και λόγο υπέρμετρο του μεγέθους της.

Τα νέα αυτά δεδομένα μέσα στα πλαίσια της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αναμένεται να λειτουργήσουν θετικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες και δίδουν ιδιαίτερο βάρος στον ρόλο που μπορεί η Κύπρος να επιτελέσει ως εξισορροπητικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/11/2017 12:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: