Οι δηλώσεις Ναμί δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της Τουρκίας, υποστηρίζει η Αλληλεγγύη




«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τ/κ διαπραγματευτή, Οζντίλ Ναμί, στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δείχνουν ξεκάθαρα τις μεθοδεύσεις της τουρκικής πλευράς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι διεκδικούν διεθνή αναγνώριση για το ψευδοκράτος ως όρο για να επαναρχίσει ένας νέος γύρος συνομιλιών και θέτουν αυτό το αίτημα προαπαιτούμενο για συνέχιση της διαδικασίας.

«Επιδιώκουν να διαμορφωθούν τέτοιες συνθήκες διεθνώς, ώστε ενδεχόμενη νέα αποτυχία στις συνομιλίες, να σημάνει αφενός την πλήρη απενοχοποίηση της Τουρκίας στο Κυπριακό, αφετέρου την ευόδωση των πολυετών προσπαθειών για αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Ο νυν Πρόεδρος, δυστυχώς όχι μόνο δεν κατάφερε να εκθέσει την Τουρκία, όπως υποσχόταν ως ελάχιστο «όφελος» από τις πενταμερείς διασκέψεις, αλλά αντίθετα, μέσω της αποδεδειγμένα αποτυχημένης του πολιτικής στο Κυπριακό, έριξε νερό στο μύλο της απενοχοποίησης της κατοχικής χώρας στα μάτια του διεθνούς παράγοντα».

ΚΥΠΕ

 ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: