H Κομισιόν έδωσε ήδη τα 2,9 από τα συμφωνηθέντα 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για προσφυγικό




Η Κομισιόν έχει εκταμιεύσει ήδη τα 2,9 δισ.από τα 3 δισ. ευρώ του πακέτου διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα μετά την 8η συνεδρίαση της διευθύνουσας επιτροπής του συντονιστικού μηχανισμού που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν ήδη διευκολυνθεί με “το εμβληματικό ανθρωπιστικό πρόγραμμα της ΕΕ”, που ονομάζεται “Κοινωνικό Δίκτυο Ασφαλείας” και έχουν υπογραφεί πολλαπλές νέες συμβάσεις ύψους 115 εκατ. Ευρώ στους τομείς της ανθρωπιστικής βοήθειας, της κοινωνικοοικονομικής στήριξης και της δημοτικής υποδομής.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό ύψους 3 δισ. Ευρώ για το 2016-2017, έχουν διατεθεί 2,9 δισ. Ευρώ. Από αυτά, έχουν υπογραφεί συμβάσεις για 55 έργα αξίας άνω των 1,78 δισ. Ευρώ, εκ των οποίων τα ήδη καταβληθέντα ποσά ανέρχονται σε 908 εκατ. Ευρώ.

Ο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση, δήλωσε σχετικά πως “με τις πρόσφατες υπογραφές συμβάσεων αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, η Διευκόλυνση της ΕΕ για τους Πρόσφυγες συνεχίζει να υποστηρίζει πρόσφυγες και κοινότητες υποδοχής με τα Τεχνικά και Επαγγελματικά Προγράμματα που διοργανώνονται με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, τα οποία στοχεύουν στην αύξηση της απασχολησιμότητας διευκολύνοντας την είσοδο στην αγορά εργασίας και υποστηρίζοντας έτσι την ένταξη των προσφύγων στις κοινότητες υποδοχής τους”.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, σημείωσε ότι “έχουμε περάσει πρόσφατα το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου πιο ευάλωτων προσφύγων που επωφελούνται από το κύριο ανθρωπιστικό πρόγραμμα της ΕΕ. Έχουμε επίσης υπογράψει πέντε νέες συμφωνίες με ανθρωπιστικές οργανώσεις για παροχή υπηρεσιών προστασίας και υγείας. Είναι σαφές ότι η Διευκόλυνση της ΕΕ για τους Πρόσφυγες επιτελεί και έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων που χρειάζονται τη βοήθειά μας”.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 09/11/2017 14:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: