Εξωτερική πολιτική τουρκικού “τύπου”: Παραλήρημα Τσαβούσογλου στη Θράκη, με 60 παραβιάσεις στο Αιγαίο…




Εν αναμονή της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα εντός του τρέχοντος μηνός, μετά από τις χθεσινές συναντήσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού της τουρκικής κυβέρνησης σε πνεύμα αβροφροσύνης, η Άγκυρα έδειξε σήμερα το κανονικό της πρόσωπο με 60 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, εκ των οποίων δύο υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια και τον Τσαβούσογλου να δηλώνει ανοικτά για την τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Σε ότι αφορά την προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο δύο σχηματισμοί αποτελούμενοι ο τέσσερα μαχητικά F-16 (2×2 F-16) και πέντε μεμονωμένα αεροσκάφη ένα ανθυποβρυχιακού πολέμου – συλλογής πληροφοριών CN-235 και τέσσερα ελικόπτερα, δηλαδή συνολικά εννέα αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 60 παραβιάσεις σε Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και σε 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Σημειώνεται ότι στις 7:59 και στις 10:41, τουρκικό ελικόπτερο πέταξε δύο φορές πάνω από τα Ίμια, σε ύψος 100 και 800 ποδιών αντίστοιχα.

Από τις 60 παραβιάσεις, οι 12 έγιναν από τους σχηματισμούς των F-16, οι 24 από το CN-235 και οι υπόλοιπες 24 από τα ελικόπτερα.

Ενώ λοιπόν τα ελληνικά μαχητικά αναγνώριζαν και αναχαίτιζαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, τους εισβολείς, την ίδια ώρα στην Κομοτηνή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου αναφερόταν σε τουρκική μουσουλμανική μειονότητα που είναι τουλάχιστον 150.000 άτομα, έβλεπε μειονότητες σε Βουλγαρία, Κόσοβο και ΠΓΔΜ την οποία αποκάλεσε «Μακεδονία».

Σημειώνεται ότι σε χθεσινές του δηλώσεις είχε τονίσει πως το ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, και εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καλής γειτονίας των δύο χωρών.

Με στοιχεία ΓΕΕΘΑ

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: