Έξω από τα δόντια τα είπε ο Μαυρίδης, στο Ευρωκοινοβούλιο, για διώξεις χριστιανών




Ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) σε συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους διωγμούς των Χριστιανών στον κόσμο, στηλίτευσε την ΕΕ για την υποκρισία της στο θέμα, με αφετηρία το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.

Ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι οι διώξεις των Χριστιανών είναι μια πραγματικότητα, ένα σύγχρονο φαινόμενο και υπέδειξε ότι το ζητούμενο είναι κατά πόσον αυτά που λέμε δημόσια είναι τα ίδια που επιδιώκουμε και ιδιωτικά. «Σας ομολογώ» σημείωσε ότι «είμαι τρεισήμισι χρόνια Ευρωβουλευτής και διαπιστώνω μια υποκρισία στο θέμα αφού άλλα λέμε δημόσια και άλλα πίσω από κλειστές πόρτες».

Προσθέτοντας σε αναφορές στην Κύπρο άλλων Ευρωβουλευτών από διαφορετικές Πολιτικές Ομάδες, ο κ. Μαυρίδης υπογράμμισε τη μεγάλη υποκρισία στην στάση της ΕΕ έναντι της Κύπρου, Κράτος-Μέλος της ΕΕ, του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία είναι χριστιανικός πληθυσμός, αυτός διώκεται και στερείται τα σπίτια και τις περιουσίες του στο κατεχόμενο από την Τουρκία μέρος. Τέλος, αναφέρθηκε στον εαυτό του ως ζωντανό παράδειγμα αυτού του διωγμού, έχοντας ο ίδιος γεννηθεί στην επαρχία της Κερύνειας, όπου βίωσε την εισβολή το 1974.

«Όμως είμαι εδώ» τόνισε και κατέληξε: «Δεν θα ανεχτώ ποτέ αυτή την υποκρισία στο όνομα της πολιτικής ορθότητας. Οι χριστιανοί έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως κάθε άλλος άνθρωπος, ειδικά εντός της ΕΕ.»

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/11/2017 16:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: