Εριστικός για άλλη μια φορά ο Ερντογάν: Με την κατάκτηση της Κύπρου σας κόψαμε το χέρι, είπε σε ομιλία… (βίντεο)

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία.Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία.

Επικαλούμενος ένα απόφθεγμα του Πασά Μεχμέτ το 1573 για την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, για να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται διεθνώς η Τουρκία εδώ και αρκετό διάστημα, ανέφερε “Εμείς, με την κατάκτηση της Κύπρου, σάς κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς, στον πόλεμο του 1571, μάς ξυρίσατε απλά τα γένια»

Προκλητικότατος για μια ακόμη φορά ο Ερντογάν, στη σημερινή συνεδρίαση του ΑΚΡ, χρησιμοποίησε ένα απόφθεγμα του Πασά Μεχμέτ το 1573 για την Κύπρο λέγοντας ότι:

«Υπάρχει μια έκφραση που έγραψε ο Πασάς Μεχμέτ προς τον πρέσβη της Βενετίας: Εμείς, με την κατάκτηση της Κύπρου, σάς κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς, στον πόλεμο του 1571, μας ξυρίσατε απλά τα γένια». Στην συνέχεια, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα πρόσθεσε ότι «το χέρι που κόβεται δεν ξαναφυτρώνει, αλλά το μούσι που ξυρίζεται, ξαναβγαίνει πιο δυνατό» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και συμπλήρωσε:

«Δεν θα σταματήσουμε, θα τα ξεπεράσουμε όλα. Το αίμα ενός ήρωά μας, δεν συγκρίνεται ούτε με το αίμα χιλίων τρομοκρατών. Αυτό να το γνωρίζουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Be the first to comment on "Εριστικός για άλλη μια φορά ο Ερντογάν: Με την κατάκτηση της Κύπρου σας κόψαμε το χέρι, είπε σε ομιλία… (βίντεο)"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*