Δώστε τους μισθούς στους εργαζομένους καλεί η ΕΣΗΕΑ τραπεζίτες και μετόχους του MEGA




“Καλούμε τους βασικούς μετόχους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. κ.κ. Ιωάννη Βαρδινογιάννη και Ευάγγελο Μαρινάκη, καθώς και τους τραπεζίτες, οι οποίοι διεξάγουν τις σχετικές διαπραγματεύσεις, να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους έναντι των 450 εργαζομένων και των οικογενειών τους”.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, που κυκλοφόρησε σήμερα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καθώς και οι συνάδελφοι που εργάζονται στον Τ/Σ «MEGA» παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στους βασικούς μετόχους του σταθμού και τις Τράπεζες ελπίζοντας ότι η κατάληξη θα είναι αίσια και ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει.
Η παράταση της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους μετόχους του «MEGA» και τις Τράπεζες, με ζητούμενο την διασφάλιση βιώσιμης λύσης για τον τηλεοπτικό σταθμό και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, δεν μπορεί, όμως, να αποτελεί άλλοθι με θύματα τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους βασικούς μετόχους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. κ.κ. Ιωάννη Βαρδινογιάννη και Ευάγγελο Μαρινάκη, καθώς και τους τραπεζίτες, οι οποίοι διεξάγουν τις σχετικές διαπραγματεύσεις, να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους έναντι των 450 εργαζομένων και των οικογενειών τους. Η άμεση διασφάλιση της μισθοδοσίας είναι υποχρέωσή τους και δεν μπορούν να αρνούνται να την εκπληρώσουν. Οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του «MEGA» παραμένουν απλήρωτοι επί 14 μήνες, έχοντας ξεπεράσει όλα τα όρια ανοχής, αντοχής και αξιοπρέπειας.
Αποτελεί πρόκληση να εισπράττονται διαφημιστικά έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων όλους αυτούς τους μήνες, βελτιώνοντας τη θέση των μετόχων και των Τραπεζών και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι και να πένονται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: