Απομόνωση των υμνηστών της χούντας ζητά το ΚΚΕ: Οργή γα το πανό των οπαδών του ΑΠΟΕΛ




Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, «να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, του ΕΛΑΜ και όλων αυτών που χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, αλλά και του αντικομμουνισμού».

Σε ανακοίνωση της κομματικής ομάδας του ΚΚΕ στην Κύπρο σημειώνεται ότι «το νέο περιστατικό με την ανάρτηση πανό ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, νοσταλγών της Χούντας και του «Χ»ίτη Γρίβα που με τον ρόλο του στο πραξικόπημα άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου εδώ και 43 χρόνια, πρέπει να βρει απάντηση από την μαζική καταδίκη των εργαζομένων στην Κύπρο και στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «εδώ και χρόνια προσπάθεια των φασιστών, με προεξέχοντες τους ναζί της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ, να ‘απομυθοποιήσουν’ τάχα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, υμνώντας ταυτόχρονα το καθεστώς της επτάχρονης δικτατορίας. Σ` αυτή τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν χοντροκομμένα ψέματα. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι ότι τάχα ‘δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο’, όπως αναγραφόταν και στο συγκεκριμένο πανό».

Επίσης η ανακοίνωση αναφέρεται σε «πολύπλευρη προσπάθεια που ξεκινά από διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχει την ίδια στόχευση: Την υπονόμευση του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου και του αντιιμπεριαλιστικού του περιεχομένου».

ΟΡΓΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Την οργή του για το πανό στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ στον χθεσινό αγώνα με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, εκφράζει μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης. Το πανό έγραφε «Πολυτεχνείο 1973-2017 44 χρόνια ψέματα»:

Δεν θα ασχοληθώ με το ανόητο πανό που ανάρτησαν κάποιοι φίλοι της Ομόνοιας που εξέφραζαν την απογοήτευση τους γιατί πήγε στο ΑΠΟΕΛ ο Ποτέ (έπρεπε να ξέρουν ότι είναι επαγγελματίας κ πλείστες φόρες δεν έχουν καμία διαφορά με μισθοφόρους) αλλά με το προκλητικό και ανιστόρητο πανό που ανάρτησαν κάποιοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που ανακάλυψαν ότι 44 χρόνια τους έλεγαν ψέματα για το Πολυτεχνείο.
 
Όλοι νιώσαμε και νιώθουμε περήφανοι για τα κατορθώματα της ομάδας του ΑΠΟΕΛ σε ολόκληρη τη Ευρώπη αλλά αυτό το αίσχος κάπου παρατράβηξε με αυτούς τους άθλιους, ανιστόρητους τύπους που την μια τυλίγονται την ελληνική σημαία κ την άλλη γεμίζουν και βρωμίζουν την Λευκωσία με αγκυλωτούς σταυρούς. Που βέβαια ποτέ δεν διάβασαν ή έμαθαν ότι για να ανεβεί ο αγκυλωτός σταυρός στον Παρθενώνα κατέβασαν την ελληνική οι ναζί για να την κατεβάσει μετά ο Γλέζος. (φυσικά μπορεί να ξέρουν στην καλύτερη περίπτωση τον Γκλέτσο….).
 
Ότι η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο κόστος κατ’ αναλογία πληθυσμού σε ανθρώπινες ζωές από τις θηριωδίες των ναζί. Και 44 χρόνια μετά ανακάλυψαν το μυστικό, ότι τους έλεγαν ψέματα. Η είναι τόσο αδιάβαστοι ή απόγονοι αυτών που ήταν ……απ’ έξω και καραδοκούσαν κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο Πολυτεχνείο.
 
Οι υπόλοιποι φίλοι του ΑΠΟΕΛ και το σωματείο δεν μπορούν να αφήσουν να πληγώνεται το γόητρο της ομάδας χωρίς να κάνουν κάτι. Ας τους μαζέψουν να τελειώνει η ιστορία. Αν δεν μπορούν ας το κάνουν οι αρμόδιες αρχές του κράτους.. Όπως έπρεπε να κάνει κ με την ανάρτηση σημαίας του ψευδοκράτους σε άλλη περίπτωση.
 
Υ.Γ Άλλη Εντελώς Κατάσταση (ΑΕΚ). Οι οπαδοί μαζεύουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και καταθέτουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: