“Τιμάμε την αντίσταση του λαού μας” , δηλώνει ο Τσίπρας: Εκδήλωση για τη μάχη της Ηλεκτρικής




Μήνυμα για την επέτειο της ιστορικής μάχης της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ένοπλη σύγκρουση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Ηλεκτρικής ανάμεσα στις δυνάμεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ από τη μια πλευρά, και τα υποχωρούντα γερμανικά στρατεύματα από την άλλη, υπήρξε κομβικής σημασίας για την προστασία των υποδομών ηλεκτροδότησης της χώρας.

Αναφερόμενος στο ιστορικό βάρος της συγκεκριμένης επετείου, ο κ. Τσίπρας σημειώνει στο μήνυμά του: «Τιμάμε την αντίσταση του λαού μας. Που κέρδισε το σεβασμό όλων των ελεύθερων ανθρώπων. Και θυμόμαστε ότι ερχόμαστε από μακριά. Από πεδία μάχης, συρματοπλέγματα, φυλακές, εκτελέσεις, βασανιστήρια. Με τον πόθο για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, να παραμένει ζωντανός και επίκαιρος, παρά τους διωγμούς και το αίμα».

Ως προς την επίκαιρη σημασία της επετείου, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν ξεχνάμε, σημαίνει όχι μόνο ότι υποκλινόμαστε με σεβασμό μπροστά στο παρελθόν, και σε κείνους που έμειναν όρθιοι, κρατώντας όρθια την Ηλεκτρική και την Ελλάδα. Αλλά κι ότι πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, στις σημερινές συνθήκες, για να μην πάει τίποτε χαμένο, από τις ζωές που χάθηκαν στον τίμιο αγώνα της ελευθερίας».

Το μήνυμα του κ. Τσίπρα έκλεισε με στίχους από το ποίημα του Έλληνα ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου «Ελεγείο πάνω στον τάφο ενός μικρού αγωνιστή».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Ελλάδα/Αθήνα 12/10/2017 14:37

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: