Στο φιλικό περιβάλλον της άτυχης Δώρας αναζητά η ΕΛΑΣ τον δράστη της στυγερής της δολοφονίας




Στο φιλικό περιβάλλον της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με αγριότητα χθες το απόγευμα, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, στρέφονται πλέον οι έρευνες της αστυνομίας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Νωρίτερα, αστυνομικές πηγές είχαν ανέφερει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν προκύπτουν, τουλάχιστον έως τώρα, ενδείξεις ότι η δολοφονία οφείλεται στην επαγγελματική ιδιότητά της και στις υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχων της Α’ ΔΟΥ Πειραιά.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη γυναίκα δέχθηκε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο το σώμα της, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί από το μένος του δράστη.

«Οι πρώτες ενδείξεις από τον τρόπο που δολοφονήθηκε η γυναίκα οδηγούν προς την κατεύθυνση των προσωπικών κινήτρων. Δεν θα πρέπει, όμως, να αποκλειστεί, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, και κάποια άλλη εκδοχή, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για σχέση της διολοφονίας με την επαγγελματική της ιδιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγο, αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται, ότι η 32χρονη είχε πάει στο Β’ Νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο φιλικού προσώπου της, που σκοτώθηκε πριν από μερικούς μήνες, και δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τον άγνωστο δράστη. Μάλιστα, μετά τις πρώτες μαχαιριές, η άτυχη γυναίκα μπόρεσε να συρθεί για μερικά μέτρα και ξεψύχησε πάνω σε έναν τάφο, όπου την είδε ένας ιερέας του κοιμητηρίου.

Το γράμμα “Γ”

Το σημάδι που σχηματίζει το γράμμα “Γ” στο δεξί μάγουλο της 32χρονης Δώρας, οι κλήσεις για κατάθεση όλων των προσώπων από το φιλικό της περιβάλλον που συναναστρεφόταν τους τελευταίους μήνες και το μυστήριο με την εξαφανισμένη τσάντα και το κινητό είναι οι τρεις παράμετροι που επικεντρώνουν τις έρευνες τους οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που διενήργησε τη νεκροψία, διαπίστωσε εκτός από τις 14 μαχαιριές στο στήθος και την καρδιά υπήρχε ένα σημάδι που του προκάλεσε εντύπωση. Δύο βαθιές χαρακιές στο δεξί μάγουλο της 32χρονης που σχηματίζουν το γράμμα “Γ” δεν δικαιολογούνται σε πρώτη φάση από το αιματηρό σκηνικό.

Δεν είναι ξεκάθαρο, εκτιμούν οι αστυνομικοί, ότι πρόκειται για χτυπήματα από την πάλη και έτσι το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να ήθελε να αφήσει ένα σημειολογικό τραύμα, παραμένει ανοικτό. Το σενάριο αυτό περιπλέκει ακόμη το μυστήριο και μετατρέπει τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη σε πραγματικό θρίλερ.

Την ίδια ώρα όλοι όσοι γνώριζαν ή είχαν επαφές με το θύμα θα περάσουν ένας – ένας το κατώφλι του Ανθρωποκτονιών για να δώσουν κατάθεση. Το γεγονός ότι το θύμα έφερε 14 μαχαιριές δείχνει πάθος, μίσος και εκδίκηση που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί μια ληστεία. Ωστόσο, το γεγονός ότι εξαφανίστηκε το κινητό, η τσάντα και το πορτοφόλι της κάνει τους αστυνομικούς να ερευνούν με μικρές όμως πιθανότητες και το σενάριο της ληστείας, αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Την ίδια ώρα ο χαροκαμένος πατέρας της ζητά από την εφορία όπου εργαζόταν η κόρη του να δώσει στην δημοσιότητα τις υποθέσεις που χειριζόταν, θεωρώντας πως εκεί κρύβεται η ταυτότητα του δολοφόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα σύρθηκε για λίγα μέτρα στην προσπάθειά της να ξεφύγει. Ο άγνωστος όμως την ακολούθησε, την πρόλαβε και την μαχαίρωσε πάλι, καταφέροντάς την την «χαριστική βολή».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

19/10/2017 16:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: